Savremeni učenici započeli su novu, stvarno drugačiju školsku godinu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 31.08.2020
Savremeni učenici započeli su novu, stvarno drugačiju školsku godinu
Svečani prijem u Savremenoj osnovnoj školi

Učenici i roditelji Savremene osnovne škole danas su započeli svoje savremeno putovanje! Najmlađi učenici upoznali su se sa svim onim što ih očekuje u najsavremenijoj osnovnoj školi i uverili se zašto je početak i ove školske godine u Savremenoj obojen radošću i uzbuđenjem.

Oni iz starijih razreda su se ponovo našli sa svojim školskim drugarima i nastavnicima, razmenjujući utiske o proteklom letu i radujući se zajedničkim školskim avanturama koje im predstoje.

 

Da i u ovu školsku godinu savremeni osnovci ulaze sa osmehom, govore reakcije koje su deca pokazala kada su videla svoje moderne učionice i redizajniran park. U pozitivnoj atmosferi, u školskom dvorištu, prijemne aktivnosti su se odigrale uz poštovanje svih neophodnih mera bezbednosti. Deca i roditelji su bili podeljeni u grupe kako ne bi dolazilo do stvaranja većih gužvi, a svaki od susreta dece i roditelja sa školskim osobljem trajao je po 45 minuta.

Nakon mnogo iščekivanja, pored omiljenih nastavnika koji su savremenim osnovcima poželeli dobrodošlicu, veseloj atmosferi doprineli su i nastupi gracioznih mladih balerina i gitarista, potvrđujući da će u Savremenoj učiti ne samo kako da promene svet, već i da će u tom učenju biti motivisani, zadovoljni i srećni.

Direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić je, poželevši dobrodošlicu učenicima i roditeljima, uverila roditelje da oni mogu biti bezbrižni, jer je mesto u kojem će njihova deca provoditi vreme bezbedno, a u njemu se nalaze i ljudi koji su spremni da rade kompetentno i sa radošću, na dobrobit mališana.

„Slobodno se sada možete opustiti i dopustiti školi da brine o vašoj deci, jer je Savremena osnovna škola zaista spremna da na pravi način izađe u susret svim dečjim potrebama”, rekla je Jasmina Franolić.

Na bini su savremeni osnovci govorili o svojim utiscima iz prethodne godine i kroz motivacione govore na srpskom i engleskom jeziku podigli atmosferu, izazivajući pozitivne reakcije.