Slavimo Dan škole i Međunarodni dan deteta

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 03.06.2021

Slavimo Dan škole i Međunarodni dan deteta

Dirljiv video o tome zašto deca vole Savremenu

Srećan Dan škole, savremeni osnovci! Došlo je vreme da se zajedno radujemo, kao i svakog 1. juna, kada je Međunarodni dan deteta. Upravo je to dan koji i za Savremenu predstavlja nešto posebno. Zajedno se radujemo! A povodom Dana škole iznenađenje je spremno.

Proslavljajući na najbolji mogući način 1. jun, Dan Savremene osnovne škole, osnovci i njihovi nastavnici pripremili su specijalno za svoje roditelje, ali i sve ostale, neobično iznenađenje.

SAVREMENA – MESTO GDE SE ZABAVNO UČI I GDE SE LJUBAV ŠIRI

Učenici su sačinili video pun ljubavi i entuzijazma. Emotivno su pričali o tome šta je za njih Savremena osnovna škola i sa puno pozitivne energije prišli ovom mini-projektu.

Saznajte zašto u školu dolaze sa osmehom i kako izgledaju njihovi dani u učionicama koje nisu ograničene zidovima, gde je učenje zabavno i gde mogu slobodno da se razvijaju.

Pogledajte video:

MEĐUNARODNI DAN DECE – NE ZABORAVIMO NA NAŠU RADOST

Međunarodni dan dece je ustanovljen na Ženevskoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece 1925. godine, a zvanično usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine. Taj dan se proslavlja kako bi se ukazalo na dečja prava i najznačajnija pitanja iz oblasti obrazovanja, bezbednosti, ljudskih prava i zdravstvene zaštite. Tada se organizuju različiti događaji posvećeni deci.

Nemojmo zaboraviti, detinjstvo je jedan od najlepših perioda, kada smo bezbrižni i kada kroz igru dobijamo nova znanja i stičemo veštine koje će nam pomoći da budemo samostalni, odrasli ljudi. Deca neustrašivo otkrivaju svet. Životu prilaze otvorenih ruku i sa znatiželjnim pogledima, sa potrebom da sve nauče, isprobaju i upiju.

A iznad svega najlepše je to što deca uvek imaju razlog da se smeju.

Hvala vam na ovome, deco! Drago nam je da svi zajedno delimo jedinstveno obrazovno iskustvo.

Srećan vam Dan škole!