Startovao je „Willkommen 2021” u Savremenoj osnovnoj školi

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 08.05.2021

Startovao je „Willkommen 2021” u Savremenoj osnovnoj školi

Prvi krug prestižnog takmičenja u stranim jezicima održan u našim učionicama

Deveto po redu međunarodno takmičenje iz stranih jezika „Willkommen 2021” zvanično je otpočelo u savremenim učionicama. Učenici su na prethodnom takmičenju ostvarili više nego blistave rezultate, u ogromnoj konkurenciji, pa smo sigurni da će ovogodišnji prvi krug proći bez mnogo muke i da ćemo uskoro dobiti najbolje moguće rezultate i prolazak u novu etapu takmičenja.

I ova godina će biti u znaku jezičkih takmičenja, a sigurni smo, i novih uspeha. Uz pomoć mentora, nastavnica Melanije Savić i Danice Colnarić, savremeni osnovci se tradicionalno dobro pripremaju za ovu vrstu izazova. Dovoljno je prisetiti se odličnih rezultata sa 8. međunarodnog takmičenja iz stranih jezika „Willkommen 2020”.

NAŠI UČENICI SU BRILJIRALI NA PRETHODNOM TAKMIČENJU

Tada je naša učenica Lilita Milčić (VI-1) osvojila prvo mesto i u prvom i u drugom krugu takmičenja iz engleskog jezika, dok je njen drug iz odeljenja Aleksa Rikić (VI-1) trijumfovao u nadmetanju iz francuskog.

Ovi sjajni učenici su veliki ponos i nade Savremene osnovne škole. Ubeđeni smo da će brojni drugari poći ove godine njihovim stopama. Podsetimo da su svi učenici iz Savremene prošle godine imali ukupan skor od preko 85%. Njih 18 učestvovalo je u nadmetanju u poznavanju engleskog, nemačkog i francuskog jezika, a njihovi rezultati varirali su od 85% do 100% uspešnosti.

Uz mnogo vežbe, vredan rad i odličnu mentorsku podršku, medalje neće izostati ni ove godine.

SAVREMENA JE PARTNER MEĐUNARODNOG TAKMIČENJA

Međunarodno takmičenje iz stranih jezika „Willkommen 2021” već godinama popularizuje učenje stranih jezika u osnovnim i srednjim školama. Pored toga što se, uglavnom, realizuje preko onlajn-platforme „Willkommen”, pojedine škole, uključujući i našu, dobile su priliku da budu deo ovog međunarodnog projekta ne samo kao učesnik već i kao partner.

Zbog toga sa ponosom možemo da kažemo da smo dobili mogućnost da organizujemo prvi krug takmičenja upravo u savremenim učionicima, poštujući norme i pravila koje zahteva zvanični takmičarski program.

Pravo učešća na takmičenju imaju učenici osnovnih škola u kojima se engleski uči kao prvi strani jezik (treći, četvrti, peti, šesti, sedmi i osmi razred), zatim učenici škola u kojima se nemački uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred), kao i oni u kojima se francuski uči kao drugi strani jezik (peti, šesti, sedmi i osmi razred).

Da bi učenici učestvovali, najpre je neophodno da urade kvalifikacione testove za svaki razred.

Testovi za prvu rundu se sastoje iz tri dela: razumevanje teksta, konverzacija i pisanje. Test za finalnu rundu sastojaće se iz četiri dela: slušanje, razumevanje teksta, pisanje i konverzacija. Osim osnovaca, učestvuju i srednjoškolci.

Svim takmičarima držimo palčeve i jedva čekamo rezultate!