Stvarno drugačija školska godina može da počne

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 31.08.2021

Stvarno drugačija školska godina može da počne

Savremeni osnovci sa osmehom su došli na svečani prijem

Uz mnogo uzbuđenja, u pratnji roditelja, baka i deka, učenici najsavremenije osnovne škole u regionu zakoračili su u još jednu stvarno drugačiju školsku godinu. Nisu izostali zagrljaji sa drugarima koje nisu videli čitavog leta i, naravno, učiteljicama.

Prvaci su imali uvodni čas u jedno sasvim drugačije iskustvo u ustanovi koja će pažljivo brinuti o njima i voditi računa o svim njihovim potrebama. Komentarisali su da su oduševljeni onim što vide, pri čemu su odmah seli u VR Starship i isprobali nekoliko vožnji – svemirom, po morskom dnu i u pustinji. U učionicima je njima, i njihovim roditeljima, pozdravnu reč održala direktorka Savremene osnovne škole, Jasmina Franolić, uputivši ih u nesvakidašnju avanturu koja predstoji:

Dobro došli, savremeni prvaci! Možda ste danas došli u školu po kišnom danu, ali ćete se brzo uveriti, zajedno za vašim roditeljima, da nije toliko važno kakvo je vreme napolju. Već je najvažnije kako se vi osećate i u kakve građane sveta rastete. A mi ćemo vam pružiti sve uslove da budete sasvim spremni za budućnost, i za sadašnjost.

Kada su osnovci zakoračili u svoje učionice, sve je sijalo i bilo ozareno bojama. Savremena je uvek bila asocijacija na sreću, zabavu i modernost. Upravo zbog toga su i roditelji, kada su provirivali u učionice, govorili kako sve izgleda čarobno i da ih atmosfera podseća na neobično dečje carstvo u kojem bi oni voleli da budu.

Bivši đaci 4. razreda pozdravili su mališane fantastičnim recitovanjem, takođe izuzetnom plesnom koreografijom, i nastupom malog hora „The Best Voice of Savremena”.

I sami izvođači, vidno uzbuđeni petaci, su rekli da jedva čekaju da se sretnu sa svojim novim, ujedno i prvim odeljenjskim starešinom i s ponosom su istakli kako više nisu mali, jer sada se nalaze među starijim razredima Savremene osnovne škole.

STARTER SETOVI, IPAD I LAPTOPOVI ZA SAVREMENU AVANTURU BEZ PREMCA

Na prijemu u Savremenoj školi, koja je za prvake i prva škola u koju kreću, učenici i roditelji upoznali su se sa svim detaljima koje je potrebno da znaju. Dobili su i rasporede za 1. septembar – početak školske godine, brendirane balone plave boje, a na stolovima u učionicama ih je čekalo divno iznenađenje.

Bili su to Starter setovi, odnosno kompletan školski pribor. Učenici su u Starter setu dobili sav materijal potreban za uspešno putovanje kroz Savremenu. Tu je, pre svega, pribor u znaku Savremene, koji je neophodan školarcu kako bi mu dan u školi bio što produktivniji. Osim toga, na raspolaganju će im biti svi udžbenici i radne sveske, brendirane notne i standardne sveske, blokovi za crtanje i materijali za različite kreativne radionice.

Mnoga deca su odmah isprobala brendirani ranac, otišla do svojih ormarića i tu poređala školski pribor i brendirane sveske. Dobili su i brendirane majice, opremu za fizičko, komplet trenerku, koja će im trebati kada počne hladnije vreme, i zaštitne maske. Posebno su bile zanimljive brendirane pernice, za prvake, koje oni mogu da oboje specijalnim bojama, prema sopstvenoj dizajnerskoj viziji.

Na taj način učenici će biti pripremljeni za svaki čas. Takođe, u Starter paketu nalazi se i školska uniforma, kojom se promoviše jednakost i neguje duh pripadnosti Savremene.

Uz sav školski pribor, učenici su opremljeni i tehnologijom, koja u ovoj školi služi kao dodatno sredstvo za učenje. Naime, u Savremenoj se razvija ekološka svest, vodi se računa o prirodi i nastojimo da smanjimo upotrebu papira.

Zato su za sve učenike obezbeđeni iPad uređaji i laptop računari, koje će moći da koriste na određenim časovima. Tu su i interaktivne table i stolovi, koji su učenicima svakodnevno na raspolaganju i na kojima će učiti kroz igru.

SAVREMENA BALETSKA GRUPA IZVELA JE DIVNI PERFORMANS

Ponosne devojčice iz baletske radionice u Savremenoj, koju realizuje škola „BeoBalet”, izvele su čarobni performans, u sklopu dočeka najmlađih – savremenih prvaka. Njihov nastup podrazumevao je kombinaciju nekoliko baletskih komada, što je izazvalo oduševljenje svih prisutnih.

Inače, baletsku grupu „Savremena” čine male balerine koje pohađaju upravo najsavremeniju osnovnu školu u regionu.

Izgledale su prelepo na sceni. O tome koliko su sjajne govori činjenica da su nedavno nastupale i u Narodnom pozorištu.

Bravo za njih i za sve one koji danas, 1. septembra, polaze u najbolju avanturu ikada.

Prijem su krasili osmesi i oduševljenje dece i roditelja, a kakvi su njhovi utisci možete pogledati putem videa: