„Tajni prijatelj”: igra za zbližavanje učenika I novogodišnju motivaciju

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.12.2020

„Tajni prijatelj”: igra za zbližavanje učenika I novogodišnju motivaciju

Znak pažnje ili poklon stižu nam uz iznenađenje - novog prijatelja

Igra „Tajni prijatelj” doprinela je zbližavanju učenika i probudila pravu znatiželju u savremenim učionicima. Svaki učenik se potpisao na jedan papirić, a onda smo te papiriće stavili u teglu. Zatim je svako izvukao po jedan papirić sa imenom učenika koji će biti njegov tajni prijatelj.

Nakon nekog vremena, učenici su doneli nešto što su sami izradili/nabavili za svog tajnog prijatelja. Bilo je tu raznih čestitki, pisama, crteža, slatkiša, školskog pribora i naravno – igrački. 

Osnovci su zaslužili poklone, ali i pohvale

Svi drugari su bez izuzetka rado prihvatili ovu igru i sa velikom pažnjom i strpljenjem pripremali iznenađenja za svoje drugare. Tokom cele prethodne nedelje vladalo je veliko uzbuđenje i radoznalost, jer su tajni prijatelji vešto ostavljali poruke i poklone i bilo ih je veoma teško otkriti. Akcija, koja je održana po uzoru na čuvenu igru „Secret Santa” pomogla im je da se bolje upoznaju i dodatno zbliže, jedva su čekali svaki dolazak u školu kako bi mogli da obraduju svog drugara, ali i da vide šta je to njihov tajni prijatelj sakrio za njih.

Učenici su na taj način uvideli da nije važna materijalna vrednost poklona, već da je najveća vrednost u samom poklanjanju, pažnji i vremenu koje je neko posvetio da osmisli i napravi nešto za nas, kao i u radosti zbog sitnica i zahvalnosti koju osećamo.

Međutim, nisu samo učenici igrali „Tajnog prijatelja”, učitelji, nastavnici i direktorka škole takođe su ostavljali poruke i poklončiće jedni drugima. Tako je praznična atmosfera, ispunjena uzbuđenjem zbog deljenja poklona, zavladala u školi i donela svima mnogo radosti.

Pogledajte: