Tajni prijatelj

„Tajni prijatelj” među savremenim osnovcima i vesela razmena poklona

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 19.12.2019

„Tajni prijatelj” među savremenim osnovcima i vesela razmena poklona

Učenici svih razreda Savremene osnovne škole protekle nedelje igrali su se „Tajnog prijatelja” i, u duhu predstojećih praznika, drugaricu ili drugara iz razreda čije su ime izvukli svakodnevno iznenađivali i radovali porukama, crtežima i sitnim znacima pažnje.

Na kraju akcije, u školi je organizovan novogodišnji Corner Day, na kome su učenici sa svojim učiteljicama i nastavnicima pravili novogodišnje čestitke, ukrase za školsku jelku i dekorisali kamin pored koga će se družiti.

Svako odeljenje je obojilo i našaralo ukrase u boji svog razreda: I i V – plava, II – zelena, III – crvena, IV – žuta, a učenici su dopisali i svoja imena na ornamentima. Oni su okitili svoju jelku, hol i omiljenu prostoriju za druženje i tako iskazali svoju kreativnost i domišljatost.

Finalni događaj bila je velika razmena poklona, koja se održala u utorak, 17. decembra, kod jelke u holu škole, ispod koje je svaki učenik mogao da pronađe glavni poklon od svog tajnog prijatelja, sa svojim imenom i odeljenjem.

Učenici pravili ukrase za jelku

Originalni novogodišnji pokloni od tajnih prijatelja

Kreativni osnovci su i dobri prijatelji, pa su se potrudili da najveći deo poklona sami naprave, nacrtaju ili napišu, te su darovi uključivali i zanimljive i maštovite čestitke, pisamca i crteže, a poseban trud uložili su u šareno praznično pakovanje.

Takođe su i učitelji, nastavnici i direktorka škole bili „zaraženi” groznicom „Tajnog prijatelja”, jer su i oni ostavljali poruke i poklončiće jedni drugima.

I, naravno, svi su bili presrećni i intrigirani zbog učešća u ovoj igri.

Nakon što su svi pokloni otvoreni i tajni prijatelji „razotkriveni”, svaki razred je organizovao čas na kome su učenici zahvalili jedni drugima na poklonima, ispričali svoja nagađanja o tajnim prijateljima u protekloj nedelji, kao i zašto su oni kao tajni prijatelji baš određene poklone ili poruke želeli da ostave svom školskom drugu ili drugarici.

Treći razred na otvaranju poklona

Pohvala za sve pažljive učenike i dobre drugare

Pohvaljujemo sve savremene osnovce, jer su svi, bez izuzetka, rado prihvatili ovu igru i sa velikom pažnjom i strpljenjem pripremali iznenađenja za svoje drugare. Kako učiteljice navode, tokom cele prethodne nedelje vladalo je veliko uzbuđenje i radoznalost, jer su tajni prijatelji vešto ostavljali poruke i poklone i bilo ih je veoma teško otkriti.

Malo je reći da su svi učenici bili oduševljeni ovom akcijom, koja im je pomogla da se bolje upoznaju i međusobno dodatno zbliže, jedva su čekali svaki dolazak u školu kako bi mogli da obraduju svog drugara, ali i da vide šta je to njihov tajni prijatelj sakrio za njih.

Učenici su na taj način uvideli da nije važna materijalna vrednost poklona, već da je najveća vrednost u samom poklanjanju, pažnji i vremenu koje je neko posvetio da osmisli i napravi nešto za nas, kao i u radosti zbog sitnica i zahvalnosti koju osećamo.

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima želimo mnogo druženja, prijateljstava kao što su ova i lepih uspomena i u narednoj godini!

Četvrtaci otvaraju poklone i poruke