Tri humanitarne akcije u susret novogodišnjim praznicima

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 20.11.2020

Tri humanitarne akcije u susret novogodišnjim praznicima

Pomoć za bolnice i decu bez doma, donacija hrane za materijalno ugrožene

Savremeni osnovci često pokazuju svoju empatiju prema onima kojima je pomoć zaista neophodna, pa su ovog puta pokrenute inicijative za čak tri humanitarne akcije, koje bi trebalo da budu realizovane početkom decembra.

Pored ostalog, organizuje se donacija hrane, koja će biti distribuirana preko Fejsbuk stranice „Obrok za porodicu”, koja organizuje takav vid pomoći. Prikupljaju se namirnice za obrok za porodicu koja je u teškoj materijalnoj situaciji.

Toplomeri za Institut za majku i dete

Ideje koje ulepšavaju život drugima, a nas podsećaju na radost deljenja uvek treba podržavati. Savremeni osnovci često pokazuju svoju empatiju prema onima kojima je pomoć zaista neophodna, pa je ovog puta pokrenuta inicijativa za tri humanitarne akcije.

Prva se odnosi na pribavljanje i donaciju toplomera za Institut za majku i dete na Novom Beogradu. Toj ustanovi su potrebni toplomeri u što većem broju zbog trenutne epidemiološke situacije: klasični – sa živom, digitalni ili beskontaktni. Nadamo se da će to pomoći u boljoj organizaciji i obezbeđivanju zdravstvenih uslova u ovoj ustanovi namenjenoj dečjem lečenju. U ovoj akciji učenici i roditelji su pozvani da učestvuju donacijom samih toplomera.

Topla odeća za Svratište

Druga humanitarna akcija odnosi se na nabavku tople odeće za ustanovu Svratište za decu Beograd. Zbog epidemije koronavirusa većina dece nije u mogućnosti da izađe iz kuće ili se ne oseća bezbedno prilikom izlaska, pa je usporen i proces doniranja odeće onima kojima je ona potrebna. Ovo je prava prilika za donaciju garderobe deci koja dolaze u Svratište – onoj koja žive u neformalnim naseljima, uglavnom u ekstremnom siromaštvu.

Toplu odeću i obuću za decu uzrasta od 5 do 15 godina – jakne, džempere, dukseve, pantalone, kao i sredstva za ličnu higijenu… sve to je moguće doneti u Školu kako bi se napravili paketi i nekome olakšala predstojeća zima.

Sigurni smo da će zajednička inicijativa i humanost pobediti.