Turnir u fudbalu na kojem su savremeni osnovci pokazali veliko sportsko umeće, talenat i slogu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Učionica bez zidova, V-VIII / 06.05.2021

Turnir u fudbalu na kojem su savremeni osnovci pokazali veliko sportsko umeće, talenat i slogu

Na terenima Savremene održano je nezaboravno fudbalsko nadmetanje koje će svi dugo pamtiti

Jedna od omiljenih aktivnosti učenika Savremene je sport, zbog čega škola često organizuje sportske manifestacije i turnire.

Jedan takav događaj upravo beležimo: 12. maja održan je turnir u malom fudbalu, a tom prilikom su svi koji su učestvovali pokazali pravi sportski duh, slogu i veliki talenat.

EKIPE MEŠOVITOG SASTAVA ISTRČALE SU NA TEREN I POKAZALE MAJSTORSTVO

Sunčano vreme je konačno došlo. Đaci koji vole da igraju fudbal su istrčali na teren, dok su drugi bili u publici i srdačno navijali. Za fudbalski turnir prijavile su se ekipe iz odeljenja IV-1, V-1, V-2 i VI-1. Oni su formirali svoje timove iz snova – dečaci i devojčice igrali su zajedno!!!

Uz mnogo uzbuđenja, igra je mogla da počne. Najpre su igrali po sistemu svako sa svakim. Čitavom organizacijom turnira i suđenjem rukovodio je nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja Željko Zarić.

Ishod je bio sledeći: finalisti su postala odeljenja IV-1 i V-1, a za treće mesto trebalo je da se bore učenici iz VI-1 protiv učenika iz V-2.

Treba istaći da je do same završnice sve bilo neizvesno, bilo je mnogo veličanstvenih golova, a što je vrlo važno – za sve učesnike se može reći da su fer i korektnom igrom pokazali da su se opravdano našli u finalu ovogodišnjeg nadmetanja, tj. u prilici da se bore za bronzanu medalju.

NEBO SE OTVORILO! SVI SU POSTALI POBEDNICI!

Fudbal je dramatičan sport. Nikada se ne može reći da je zaista kraj dok se ne čuje poslednji zvižduk pištaljke. Savremeni osnovci su nestrpljivo čekali svoje finale i borbu za treće mesto. Pre toga je napravljena pauza kako bi se timovi što više odmorili i, naravno, što bolje taktički pripremili.

Tokom trajanja tog dela turnira moglo se videti da među učenicima naše škole ima mnogo onih koji su nadareni za fudbal i koji su sjajnim potezima oduševili mnogobrojnu publiku, koju su činili profesori i učenici.

A onda kada je prva utakmica – borba za bronzano odličje – počela, nebo se otvorilo. Uprkos najavljenom lepom vremenu, najpre je počela da pada sitna kiša, a onda je usledio snažan pljusak praćen olujnim vetrom.

Posle pauze od 30 minuta u svlačionicama i nade da će se situacija na terenu promeniti, vreme se samo pogoršavalo. Odlučeno je da se turnir prekine i da se priča o pobedniku odloži za neke druge, lepše dane.

Do tada, publika će hvaliti učesnike za sjajno zalaganje i izuzetne utakmice koje su odigrali. Svi su proglašeni pobednicima. Osnovci su shvatili: ne mogu protiv kiše. Ali to nije važno! Druženje i sportska radost koju su podelili važniji su od svega.

Zaista, svi su pobedili. Pogledajte galeriju: