U poseti Prirodnjačkom muzeju: Do novih saznanja kroz tematske izložbe

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.11.2019

U poseti Prirodnjačkom muzeju: Do novih saznanja kroz tematske izložbe

U nezaboravnoj avanturi kroz Prirodnjački muzej osnovci su posetili tematske izložbe na kojima su proširili svoja znanja iz istorije, geografije, biologije i sveta oko nas. Najveće oduševljenje pokazali su pred „Svetom dinosaurusa”. Kroz „Geološki vremeplov” putovali su po planeti i saznali zanimljive činjenice o njenom nastanku, a upoznali su i mamuta Kiku i, naravno, sjajno se zabavili.

Prirodnjački muzej – oaza zabave za sve uzraste

Jedinstveni Prirodnjački muzej u Svilajncu predstavlja spoj nauke, obrazovanja, zabave i turizma na jednom mestu. Atrakcija za sve posetioce jeste veliki izložbeni prostor i zabavni Dino park na otvorenom. Osam tematskih izložbi nalazi se u samom objektu, a Dino park je u unutrašnjosti modela vulkana.

Kroz ove izložbe osnovci su svoja znanja o nastanku planete, biljkama, životinjama, mineralima i stenama proširili, a najveće oduševljenje i utisak na njih ostavili su „Svet dinosaurusa” i Dino park.

Učenici oduševljeni dinosaurusima u prirodnoj veličini

„Svetom dinosaurusa” školarci su bili oduševljeni, a u Dino parku imali su priliku i da čuju mnogo zanimljivih činjenica o ovim jedinstvenim životinjama i da saznaju u kojem su to periodu živeli dinosaurusi i koje vrste dinosaurusa postoje, a izdvojili su svog miljenika:

Omiljeni mi je Tiranosaurus, a sada znam i da je to bila najveća kopnena životinja ikada! Danas sam naučio mnogo novih stvari ne samo o dinosaurusima nego i o drugim životinjama, biljkama, stenama i planeti.

Pored Dino parka, osnovci su posetili i druge tematske izložbe:

  • „Svet minerala i stena”;
  • „Životinje Afrike”;
  • „Geološki vremeplov”.

Učenje i proširivanje znanja kroz praktične primere

Na ovom putu školarci su dinosauruse, mamute i svet planeta upoznali kroz tematske izložbe i imali su priliku da svoja znanja prošire i na praktičnim primerima nauče nešto novo. Umesto učenja suvoparnih činjenica, osnovci Savremene u toku nastavnih i vannastavnih aktivnosti uče kroz primere. Upravo je to garancija da dete nikada ne zaboravi ono što je naučilo.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »