U susret novim školskim avanturama: Spremno dočekujemo savremene osnovce

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 21.08.2019

U susret novim školskim avanturama: Spremno dočekujemo savremene osnovce

Učitelji i nastavnici u Savremenoj osnovnoj školi znaju da je zanimljiva nastava preduslov za sticanje trajnog i kvalitetnog znanja i zato se već uveliko pripremaju za stvarno drugačiju školsku godinu i sa nestrpljenjem očekuju savremene osnovce.

Tako avgust u Savremenoj prolazi u znaku pripreme za početak, usavršavanja i druženja nastavnika i učitelja, koji svakog dana imaju radionice i obuke organizovane specijalno za njih kako bi u najsavremenijem svetlu dočekali nove generacije.

Šta pripremamo za osnovce?

1. Nastavnici u Savremenoj kao stručnjaci za interdisciplinarne časove

Ono što Savremenu čini posebnom i drugačijom, između ostalog, jeste i inovativan obrazovni sistem, tako da se svi nastavnici i učitelji u ovoj školi vode dobro poznatom činjenicom da je samo učitelj koji se neprestano usavršava sposoban da zaista poučava i vaspitava. U Savremenoj se svi neprestano usavršavaju i daleko su ispred drugih kada je reč o vođenju najsavremenije nastave. Model koji se neguje u Savremenoj i kod nastavnika obuhvata:

  • integrativnu nastavu;
  • projektnu nastavu;
  • multidisciplinarne časove;
  • kreativnu nastavu;
  • personalizovan pristup prema učenicima;
  • STEM koncept za uspeh u svim oblastima;
  • sveobuhvatan pristup obrazovanju.

2. Priprema savremenog prostora za udobnost 

U Savremenoj znamo da je za najmlađe bitno da se u školskom prostoru osećaju prijatno. Zato i školski ambijent prilagođavamo za doček svojih učenika, koji će u modernim učionicama, u prostranom zelenom školskom dvorištu, na sportskim igralištima i terenima osetiti duh Savremene, koji će negovati tokom čitavog školovanja. I mlađi i oni malo stariji osnovci će uživati u modernom okruženju, zabavljaće se i učiće pomoću interaktivnih predmeta, koji su tu da razviju njihovu kreativnost kako bi mogli da iskoriste svoj pun potencijal.

 3. Starter set za dobrodošlicu

A tu su i School starter set paketi iznenađenja, koji na klupama već spremno čekaju nove školarce da ih iskoriste u kreativnoj nastavi i svojom maštom i idejama stvore nešto novo. Deo Starter seta su i školske uniforme koje se razlikuju po bojama za svaki razred i u kojima će učenici šetati Savremenom i na taj način promovisati jednakost i negovati duh pripadnosti ovoj školi.

Vannastavne aktivnosti i zelena nastava

Plan za što veću zabavu i usvajanje što više novih znanja za učenike je već spreman i čeka na početak školske godine i dolazak novih generacija. Sve vannastavne aktivnosti tokom godine donose mnogo druženja, raznih iskustava, znanja, razvoj dečje mašte i kreativnosti.

Aktivnosti u toku zelene nastave su osmišljene tako da se učenici istovremeno zabave i nauče mnogo novih stvari, a rešavanje kreativnih zadataka u timovima, čitanje mapa i geografskih karata su samo neka od stvarno drugačijih iznenađenja koja su spremna za osnovce. Iz zelene nastave se premeštamo u moderne učionice, u kojima savremeni avanturisti postaju mali istraživači i genijalci.

Do novih znanja na još zanimljiviji način

Još jedan od benefita školovanja u Savremenoj je to da njena deca izađu potpuno spremna za dalje školovanje i da ovladaju informacionom pismenošću, koju će postepeno usvajati već od prvog razreda. Zato su njihovi učitelji i nastavnici stručnjaci i pedagozi koji poklanjaju deci mnogo više od znanja i u modernoj interaktivnoj nastavi koriste sve mogućnosti najsavremenije tehnologije, prilagođavajući je uzrastu učenika.

Tako će mali istraživači već od prvog dana uz pomoć nastavnika i učitelja zakoračiti u IT svet, a uz pažljivo biranu tehnologiju će na zanimljiv i efikasan način usvajati znanja još lakše i uspešnije.

Jedva čekamo da zajedno zakoračimo u uspešnu školsku godinu

U Savremenoj se radujemo 2. septembru i zajedničkom avanturističkom putovanju kroz najsavremenije obrazovanje. Čekamo vas sa još mnogo iznenađenja!