Učenice Savremene ubedljive na takmičenjima na Kopanoniku

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Učionica bez zidova, V-VIII, Životne veštine / 20.01.2021

Učenice Savremene ubedljive na takmičenjima na Kopanoniku

Fenomenalni rezultati učenica u zimskim sportovima

Učenice trećeg razreda Lana Lukač i Teodora Vujović postižu sjajne rezultate u školi. Pored toga, one uspešno pokazuju da se u životu sve može ako se zaista želi i svojim drugarima daju motivaciju da napreduju.

Lanino sportsko postignuće kroz skijanje je fantastično. Upravo su stigle vesti sa Kopaonika, gde je uspela da osvoji čak dva kupa: „Kup BSK” i državni kup! Dok je Teodora Vujović, na takmičenju u snowboardingu osvojila dve srebrne i dve bronzane medalje!

SKIJANJE JE SPORT KOJI ZAVREĐUJE PAŽNJU

Većina dece voli sneg, grudvanje, sankanje i druge zimske aktivnosti, a skijanje je više nego izvrsna prilika da se na snegu dobro zabave.

Ovaj možda i najlepši zimski sport, koji je ujedno i rekreacija, neobično je dobar za razvoj ravnoteže, sportskog duha i ljubavi prema takmičenju.

Lana Lukač je pokazala izuzetne sposobnosti, energiju i talenat. Može se reći da je jedna od najperspektivnijih skijašica u Srbiji u dečjem uzrastu.

Osvojila je čak dva najznačajnija prvenstva: „Kup BSK” i državni kup. Svaka čast na ovim rezultatima koji zavređuju svaku pažnju!

Sjajna je i Teodora Vujović, koja je u okviru ovih nadmetanja na Kopaoniku osvojila čak dve srebrne (u slalomu i veleslalomu) i dve bronzane (u skokovima) medalje.

Snowboard ima dodirne tačke sa surfovanjem, a sa skijanjem ima jednu dodirnu tačku – sneg. 

Freestyle je vizuelno najatraktivniji stil i fokusira se na skokove, trikove i ostale akrobacije koje se uglavnom izvode u popularnom polucilindru (halfpipe). Ovaj stil je veoma sličan skateboardingu, s tom razlikom što se izvodi na snegu. Freeride: ovde je reč o slobodnoj vožnji (jahanju). Frirajderi najviše vole kompletno planinsko iskustvo, otvoren teren, netaknut sneg, divlje staze.

Suština freerideinga je komunikacija izmedu bordera i planine. Freecarve se fokusira na trku i vožnju bez otklizavanja (carve). Ovaj stil vožnje, koji se ponekad naziva i alpski snowboarding, izvodi se na sređenim stazama sa preprekama i ističe tehničke sposobnosti bordera. 

Svojim sjajnim postignućima u snowboardingu, Teodora je pokazala višestruki talenat, i takođe je velika uzdanica srpskog sporta. Čestitamo!