Učenici i nastavnici Savremene vode vas na čarobno putovanje kroz jezičku kulturu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, V-VIII, Životne veštine / 24.04.2021

Učenici i nastavnici Savremene vode vas na čarobno putovanje kroz jezičku kulturu

Priredba u dvorištu škole za još jedno kreativno podsećanje na Dan knjige

Povodom Svetskog dana knjige, koji se obeležava 23. aprila, učenici, nastavnici i učiteljice poželeli su da ovaj važan datum obeleže na jedan prigodan i kreativan način − priredbom, odnosno ‘čarobnim putovanjem’, koje je održano u dvorištu škole pred učenicima svih razreda.

FANTASTIKA, AVANTURA I PUTOVANJA ILI JEZIČKE ČAROLIJE NA DELU

Najpre su nastupili najmlađi učenici sa tri pesme na tri jezika: srpskom („Devojko mala”), engleskom („Memories”) i nemačkom („Fünf kleine fische”), a pripremala ih je učiteljica 4. razreda, Mirjana Ilić.

Potom su usledila tri segmenta izvođenja: na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku. To je bio pravi defile znanja i talenta.

Zajednički imenitelj ovih različitih segmenata je bila tema: „fantastika, putovanja i avantura”. Svako je imao zadatak da pronađe tekst koji bi se uklopio u ovu priču. Korišćeni su „Hari Poter” Džoane Rouling, „Beskrajna priča” Mihaela Endea i „Mađioničar” Vojislava Stanojčića.

  • U adaptaciji scene iz filma „Hari Poter” učestvovali su savremeni učenici Lena Lešnjak, Vuk Virić, Vanja Pavlović, Teodora Hodžić, Sara Stojanović i Zara Grujičić, dok je prezentaciju o spisateljici uradila Lena Elezović.
  • Dramski prikaz „Beskrajne priče” pripremili su Iva Vlahović, Mia Milošević, Petra Janev, Lazar Dornik, Aleksa Marković, Lazar Bulat, Marko Vićentijević, Mina Drezgić, Lana Milenković i Una Janković.
  • Skeč „Mađioničar” izveli su Maša Pašić, Bojan Nešić i Mateja Baketarić.

Učenike su pripremale nastavnice stranih jezika i srpskog jezika: Danica Colnarić, Melanija Savić (engleski jezik), Milica Paunović (nemački jezik) i Marina Gava (srpski jezik).

Deo ove priredbe bila je i izložba likovnih radova koju je sa učenicima pripremala nastavnica likovne umetnosti Suzana Vulović. Radovi su nagrađeni diplomom u tri kategorije: najbolji dizajn i ilustracija, najbolja tipografija i najbolje kreativno rešenje.

Nagrađene su:

VII razred: Zoe Devetak, Valentina Vlašković, Maša Đuričković
VI razred: Lena Lešnjak i Anastasija Nikolić.
V-1 razred: Divna Milić, Mina Drezgić, Sofija Popovska
V-2 razred: Zara Grujičić, Natalija Nikolić

Pogledajte video-prikaz čitave ove manifestacije, na kojoj su mališani zablistali i pokazali izvanredno poznavanje drugih jezika i kultura.

Čestitamo svim učesnicima u nezaboravnoj priredbi! Video-reportaža ostaće kao trag i podsetnik šta se sve može snagom kulture i zajedništva. Ovakav školski dan ispunjen osmesima, novim saznanjima i drugarstvom zapravo je svaki dan u našoj Savremenoj!