Nezaboravan dan: Učenici Savremene zaigrali igre bez granica sa svojim roditeljima

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 16.10.2019

Učenici Savremene zaigrali igre bez granica sa svojim roditeljima

Po čemu se jedan dan u školi kod savremenih osnovaca razlikovao od ostalih? Umesto u redovnim popodnevnim vannastavnim aktivnostima, učenici su topao oktobarski dan proveli u školskom dvorištu sa svojim roditeljima i učiteljima. Nastavnici su pripremili iznenađenje svojim đacima i u posetu pozvali njihove roditelje, kako bi se svi zajedno upustili u beskrajne igre – igre bez granica!

Bili smo u dvorištu i nastavnik nam je pokazivao korake u košarci, a onda se pojavio moj tata! Kada sam saznao da će ostati tu da nastavi da se igra sa nama, bio sam mnogo srećan!

Ovo je još jedna prilika u kojoj su roditelji zajedno sa svojom decom podelili doživljaj i osetili čari savremene avanture. Pažljivo osmišljene igre igrali su u paru, a na raspolaganju su imali brojne tematske igrice: štafetne igre, lopta putuje, tradicionalne igre, igre na terenu, stoni tenis, bilijar.

Lopta putuje! Kako su kroz igre loptom osnovci vežbali stabilnost i ravnotežu?

Na prostranom školskom dvorištu, plavi, zeleni, crveni i žuti tim su zaigrali dobro poznate sportske igre, a onda su iskoristili pingpong lopticu za vežbanje ravnoteže i brzine. Trkali su se prenoseći lopticu u kašičici od jednog kraja terena do drugog, a svoju izrazitu spretnost dokazali su time što im nijedna loptica nije ispala. Sa kašičice loptica je završila na stolu za stoni tenis, čija su pravila učenici lako savladali, a svoje oduševljenje i ovom igrom podelili su sa roditeljima:

Obožavam stoni tenis i srećan sam što ga igramo u školi! Danas me je mama naučila svim pravilima, a ja ću vežbati svakog dana i postaću profesionalac!

Svoj takmičarski duh učenici su i ovog puta pokazali u igri dodavanja lopte preko glave, kroz noge i sa strane, u kojoj su se takmičili sa svojim roditeljima. Da li su roditelji ovog puta bili popustljivi ili je ipak mladi dečji duh brži – ostaće tajna, ali osnovci su i u ovoj igri odneli pobedu.

Precizni i ambiciozni – savremeni osnovci naučili da igraju i bilijar

Sportske igre na terenu nisu umorile ni učenike ni roditelje, pa su osnovci došli na ideju da zaigraju bilijar, a od roditelja su naučili i pravila ove igre. Kroz igru za razmrdavanje vijuga, vežbanje preciznosti, procene, jačine i motoričkih veština, osnovci su naučili i kako se koristi tak i koje grupe mišića se u ovoj igri pokreću.

Mi smo razigrani tim! I znamo šta je fer-plej!

Pored učenja pravila nekih igara, vežbanja preciznosti i takmičarskog duha, od roditelja su učenici imali priliku da nauče i šta je fer-plej. Savremeni osnovci iz škole svakog dana izađu sa nekim novim saznanjem, a ovog puta su, pored saznanja o tome kako odigrati fer igru, naučili još jednu bitnu lekciju – kako podeliti znanje i negovati timski duh i koliko je važno da svaki član tima, i sopstvenog i suparničkog, bude zadovoljan igrač.

Oduševljeni roditelji pokazali zašto je važno partnerstvo škole i roditelja

Roditelji su prijatelji i partneri Savremene i zajedno sa svojom decu aktivno učestvuju u životu škole, a svojim prisustvom to su i dokazali:

Ovo popodne provedeno sa decom u školi je bilo predivno! Drago mi je što u Savremenoj imamo ovakve aktivnosti i što stalno učestvujemo u školskom životu svoje dece.

Prijavite se

Predupis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »