UNICEF

Savremena obavestava roditelje i posetioce svog sajta o izazovu koji je pokrenuo UNICEF

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.04.2020

Savremena obaveštava roditelje i posetioce svog sajta o izazovu koji je pokrenuo UNICEF

Savremena obaveštava roditelje i posetioce svog sajta da je UNICEF pokrenuo inicijativu o kojoj mogu da se informišu OVDE.

Savremena osnovna škola je obrazovna institucija gde nastavne aktivnosti zauzimaju centralno mesto u planu i programu rada sa decom, a izvode se na zabavan i zanimljiv način. Mališanima u školskom uzrastu igra je od neprocenjivog značaja za pravilan i zdrav razvoj, zbog čega joj se treba posvetiti na studiozan i temeljan način.

U situaciji u kojoj se sticajem okolnosti nalazimo, kada praktično i ne izlazimo iz svojih domova, vrlo je moguće da se dečje igranje svelo na minimum ili ga gotovo i nema, što nikako nije dobro.

Kako bismo podsetili na značaj igre i podstakli decu da joj što više pribegavaju u ovim vanrednim okolnostima, u Savremenoj osnovnoj školi smo se pridružili izazovu koji je pokrenuo UNICEF.

Šta treba da radite?

UNICEF izazov za roditelje

Preporučene mere socijalne izolacije daju najbolje rezultate u borbi protiv epidemije virusa COVID-19, ali donose i promene u rutini za sve članove porodice. Ovih dana deca provode više vemena kod kuće, a zbog toga i roditelji mogu da osećaju dodatni pritisak i odgovornost kada je u pitanju organizovanje dnevnih aktivnosti sa njima. Zato zajednička igra može da pomogne i njima i deci. Deca će se osećati sigurnije u doba neizvesnosti, lakše će obraditi zbunjujuće informacije, zbližiće se sa roditeljima i uvećaće svoje kapacitete i veštine za buduće izazove u životu.

UNICEF - izazov

UNICEF poziva da i roditelji podele svoje video-snimke i fotografije i pokažu kako se zajedno sa decom igraju kod kuće. Da biste se priključili izazovu, potrebno je da snimak ili fotografiju objavite na svojim društvenim mrežama (Fejsbuk, Tviter ili Instagram) koristeći obavezni haštag #KutakZaIgru i #LearningAtHome i da tagujete @unicefsrbija kako bi UNICEF mogao da vidi objave.

Predloge za igru kod kuće koje je UNICEF pripremio možete da pronađete OVDE, a stranica će se svakodnevno osvežavati novim predlozima.


Leave a Comment