Family Smart Day u Savremenoj osnovnoj školi

Više od 100 mališana posetilo Family SMART Day u Savremenoj

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 03.03.2020

Više od 100 mališana posetilo Family SMART Day u Savremenoj

Dobro druženje, više od 15 edukativnih radionica, mnogo smeha, zabave i novih iskustava obeležili su Family SMART Day, koji je održan u subotu, 29. februara, u Savremenoj osnovnoj školi.

Ovom jedinstvenom događaju prisustvovalo je više od 100 mališana uzrasta od 6 do 11 godina, koji su zajedno sa svojim roditeljima uživali u besplatnim edukativnim aktivnostima u najmodernijoj osnovnoj školi u regionu.

Vreme je proletelo

Aktivnosti na Family SMART Day događaju pažljivo su odabrane i svaki sekund ovog jedinstvenog porodičnog praznika zabave i edukacije bio je posebno osmišljen, sa ciljem da svi sa njega odu prepuni utisaka, što se i dogodilo.

Mališani su prilazili svakoj od radionica i sa još većim uzbuđenjem i ushićenjem pričali o njoj kad bi završili određenu aktivnost. Ništa manje zanimljivo nije bilo ni roditeljima, koji su imali priliku da se uvere da je Savremena osnovna škola pravo mesto za njihovo dete – mesto na kojem zabava i učenje imaju isto značenje i gde njihovo dete može da ispolji pun potencijal.

Vreme je na ovom Family SMART Day događaju bukvalno proletelo i, nakon tri sata koja su bila ispunjena raznovrsnim sadržajima, svi učesnici su poželeli da se ponovo vrate i još jednom uživaju u aktivnostima koje su im bile na raspolaganju.

„Tata je hteo da iznenadi brata i mene, ali mi nismo hteli da idemo kad nam je rekao da nas vodi u školu. Na kraju smo ipak došli i super se proveli. Uživali smo i napravili mnogo fotografija da pokažemo drugarima. Hvala tati za ovaj poklon i voleo bih da ponovo dođem”, rekao je Ivan, jedan od najmlađih učesnika Family SMART Day događaja.

Najveća gužva kod 9D VR starshipa

Ponuda radionica je bila takva da je svako mogao da pronađe ono što zadovoljava njegove afinitete, a očekivano je najveće interesovanje bilo za unikatni 9D VR starship, pomoću kojeg su mališani mogli da putuju po kosmosu, vrate se u vreme dinosaurusa i igraju se sa tim divnim stvorenjima ili zarone u plave dubine mora i okeana.

mališani probaju vožnju sa VR naočarima

„Drugi put smo na ovom događaju i oduševljeni smo, pogotovo VR tehnologijom, pomoću koje deca mogu mnogo da nauče. Prošli put nam se mnogo dopala korektivna gimnastika, a meni kao roditelju se sviđa što su sve aktivnosti potpuno besplatne”, kaže Sanja Keškić.

Zabavno pokretanje robota

Veliki broj mališana tiskao se ispred STEM stola kako bi dobio mogućnost da upravlja robotima. To iskustvo je ostavilo poseban utisak na Maksima, koji je, da ne bi gubio vreme, samo kratko poručio:
„Roboti mi se mnogo sviđaju, a dopada mi se i ’Malac genijalac’”.

Oduševljenje onim što je ovaj jedinstveni događaj pružio mališanima nije krila ni Jelena Stanković, majka jedne od učesnica.

„Utisci su fantastični i ne možemo da izdvojimo koja nam je radionica bila najbolja, jer su sve bile sjajne. Ipak, što se moje ćerke tiče, na nju je najveći utisak ostavila robotika”, rekla je Jelena Stanković.

dete upravlja robotom

Oduševljeni i roditelji

Nisu samo deca ta na koje je Family SMART Day ostavio jak utisak već i njihovi roditelji, a među njima je i Jelica Sretić.

„Family SMART Day je sjajan i preporučila bih ga svima. Učitelji i nastavnici su posvećeni u radu sa decom, koja na raspolaganju imaju mnogo aktivnosti, a smatram da je veoma dobro što se koriste napredne nastavne metode”, poručila je Jelica Sretić.

Mališane i njihove roditelje na Family SMART Day događaju ugostili su učitelji i nastavnici Savremene osnovne škole, otkrivši im zašto je ovo najmodernija ustanova ovog tipa u regionu.

„Ovakve kreativne radionice predstavljaju svakodnevicu u Savremenoj osnovnoj školi i naše učenike učimo da budu aktivni učesnici u procesu nastave. Ples je samo jedan od načina za to i kroz njega razvijamo korodinaciju pokreta, ali i razmišljanje, i učenici zaista lepo reaguju na to”, poručila je učiteljica drugog razreda Persida Petrović, koja je vodila plesnu radionicu na ovom događaju.

Vidmo se ponovo sledećeg meseca

Family SMART Day u Savremenoj osnovnoj školi ispunio je sva očekivanja, a već sada možemo da najavimo da će sledeće izdanje ovog jedinstvenog porodičnog praznika zabave i edukacije biti održano narednog meseca.

Svi zainteresovani već sada mogu da rezervišu svoje mesto na ovom neverovatnom događaju i prijavom OVDE obezbede nezaboravno iskustvo za sebe i svoju decu.


Leave a Comment