dl platforma u upotrebi u Savremenoj školi

DL platforma u Savremenoj: Nastavu ništa ne može zaustaviti

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 20.03.2020

DL platforma u Savremenoj: Nastavu ništa ne može zaustaviti

Situacija je takva da su zbog pandemije koronavirusa učionice u Savremenoj osnovnoj školi prazne, ali to ne znači da je nastava stala. Naprotiv, ona se i dalje odvija, uz mnogo entuzijazma učitelja i nastavnika i na interaktivan način, kao i dosad, upravo zahvaljujući našoj jedinstvenoj Platformi za podršku učenju (Distance Learning platforma – DL platforma).

Obrazovanje dostupno 24 sata dnevno

DL platforma predstavlja rezultat višegodišnjeg rada eminentnih stručnjaka iz oblasti obrazovanja, softverskog inženjeringa, programiranja, onlajn-kurseva, pedagogije i psihologije. Na jednom mestu moguće je pratiti live stream nastavu u realnom vremenu po unapred utvrđenom rasporedu časova, koji se takođe nalazi na DL platformi, ali i pregledati arhivu održanih časova, i to 24 sata dnevno. Tu su dostupni i razni kursevi za učenike svih uzrasta, moguće je zadavati i rešavati domaće zadatke, a roditelji imaju mogućnost da u svakom trenutku prate napredak svog školarca.

Pomoću ove unikatne platforme učenici najmodernije osnovne škole u Srbiji su u velikoj prednosti. Savremeni osnovci su u svakodnevnom kontaktu sa svojim učiteljima i nastavnicima kroz posebno osmišljenu platformu za onlajn-učenje na daljinu. Sve što im treba jesu internet konekcija i neki od pametnih uređaja (računar, laptop, telefon, tablet…).

Takođe, kako bi učenje na daljinu bilo još jednostavnije i komfornije, našim učenicima su na raspolaganju Android i iOS aplikacije za pristup DL platformi, što će proces učenja učiniti još lakšim i pristupačnijim.

Zadovoljni učenici, ali i roditelji

ucenik nacrtao crtež učiteljici

Puno nam je srce kada stignu vaši komentari – daju nam snagu da nastavimo istim tempom. Zadovoljstvo učenika i roditelja platformom i sistemom kojim se sada odvija nastava najveća nam je nagrada i garant da ćemo svi zajedno uspešno završiti ovu školsku godinu.

Ana Mitić (Nemanjina mama)

„Hvala na svakom angažovanju, mislimo da ćemo uspešno prebroditi ovaj period, mi smo baš zadovoljni kako je u Savremenoj organizovana nastava, hvala Vam puno. Htela bih da istaknem da je najveća prednost što deca slušaju baš Vas, jer oni su navikli na Vaš autoritet i nijedan drugi učitelj sada ne bi mogao da drži njihovu pažnju, što je slučaj sa nastavom preko RTS-a. Mi smo pokazali Nemanji i čas preko RTS-a, prosto da vidimo kako to izgleda, i njegova pažnja nije održana.”

Mirjana Maletić (Antoninina mama)

„Draga učiteljice Branka, malo je reći da ste bili DIVNI danas!!! Moja Antonina je bila oduševljena što Vas vidi, sva je bila važna što joj njena učiteljica drži časove. Čak Vam je i mahala. 😊 Hvala Vam punoooo!

Svetlana Petrović (Konstantinova mama)

„Draga učiteljice, dobro jutro, nadam se da ste dobro. Uživamo u Vašim časovima, sa nestrpljenjem ih čekamo.”

Kada vidimo da i u ovim vanrednim okolnostima učenici Savremene osnovne škole uživaju u nastavi i druženju sa učiteljima, nastavnicima i školskim drugarima, znamo da smo na pravom putu – svi zajedno, jer smo svi zajedno na istom najvažnijem zadatku vaspitanja i obrazovanja savremenih osnovaca.


Leave a Comment