Autorska predstava Mirjane Ilić

Priča o šahu na repertoaru Beogradskog pozorišta

/ / Blog, Cambridge, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 15.07.2022

Autorska predstava Mirjane Ilić, učiteljice Savremene na repertoaru beogradskog pozorišta

Inspirativna priča o šahu

Kreativnost i mašta su samo deo onoga što se neguje i čini svakodnevicu u Savremenoj. Nije slučajnost što je Savremena mesto na kom odrastaju talentovani i ambiciozni učenici, jer se oni ugledaju na svestrane i talentovane učitelje i nastavnike koji tu rade.

O tome svedoči velika posećenost dečjoj predstavi „Koliko zrnaca do šaha”, čiji je autor i reditelj upravo učiteljica Savremene Mirjana Ilić, a deo glumačke ekipe je i nastavnica srpskog Marina Gava.

Ponosni smo što su one deo savremenog kolektiva. I ne sumnjamo da će svi uživati u ovoj predstavi.

Budite i vi svedoci predivnog dramskog komada za decu

Autorska predstava će se izvoditi do kraja avgusta svakog vikenda od 11 časova u Pozorištu „Teatrijum”, koje se nalazi u Kapetan Mišinom zdanju (u dvorištu Rektorata), u Ulici Vuka Karadžića 1, Stari grad, u prirodnom hladu velikih lipa.

Na pitanje koje se teme u komadu obrađuju i zašto bi trebalo da deca posete ovu predstavu Mirjana odgovara da je predstava edukativno-humorističkog karaktera. Radnja je smeštena u legendama o šahu.

Posebno je ponosna što joj je naš poznati glumac Tihomir Stanić, koji je inače i osnivač Pozorišta „Teatrijum”, predložio da napiše predstavu, znajući za njen rad i angažovanje sa decom.

Mirjana je pisala predstave i za Savremenu osnovnu školu i stalno učenike uvodi u svet kreativnosti, što kroz dečji hor „The best voices of Savremena”, koji vodi, što kroz glumu i skečeve koje piše za njih.

Iz velike ljubavi prema glumi i svom poslu osmislila je predstavu „Koliko zrnaca do šaha”, iz koje deca mogu naučiti više o nastanku šaha, ali koja ih može lepo nasmejati jer je to igra koja je pomalo zaboravljena, a može biti od velike koristi za logičko zaključivanje i vežbanje vijugica.

Ukoliko želite da saznate zašto se šah smatra vanvremenskom igrom između umetnosti, nauke i sporta, ova predstava će vam dati odgovor na to. Posetite Pozorište „Teatrijum” i uplovite u svet šaha kroz vrata umetnosti.