Maskenbal i kulinarske čarolije u Savremenoj

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII, Životne veštine / 04.11.2022

Maskenbal i kulinarske čarolije u Savremenoj

Dan bundeve – dan za maštu i igru pod maskama

U Savremenoj smo iskoristili jesenju sezonu da se podsetimo jesenjih plodova i tim povodom obeležili smo Dan bundeve.

U saradnji sa roditeljima i nastavnicom likovnog, u Savremenoj smo organizovali jedinstveni događaj – Dan bundeve. Događaj je osmišljen kao maskenbal kako bismo podstakli dečju maštu i pružili im priliku da se izraze i zabave na drugačiji način. Cela škola bila je okićena u jesenjem maniru, a posebno mesto u atraktivnom dekoru zauzele su bundeve. Učenici koji pohađaju Kembridž program imali su priliku da više saznaju o prazniku Halloween, koji je deo odrastanja dece u mnogim zapadnim zemljama.

Kako u Savremenoj posebnu pažnju posvećujemo usvajanju životnih veština, u koje spada i kulinarstvo, ovaj dan smo iskoristili da u okviru kulinarske sekcije otkrijemo nove kulinarske čarolije. Deca su bila oduševljena receptom za pitu od bundeve, koju su potom sami pripremili i jedva čekali da degustiraju.

Da bismo ovaj dan učinili posebnim, pozvali smo ih da ponesu slatkiše u školu sa idejom da razmenjuju poslastice među odeljenjima. Razmena slatkiša poslužila je kao savršen izgovor da se deca bolje upoznaju i steknu drugare među vršnjacima i van svojih odeljenja.

U Savremenoj koristimo svaku priliku da negujemo dobre, prijateljske odnose među decom i podstaknemo njihovu kreativnost i slobodan izraz, jer smo svesni koliko se društveni odnosi i mašta odražavaju na celokupan razvoj i obrazovanje dece.