Zend

Zend sertifikat predstavlja industrijski standard za PHP sertifikaciju, koja potvrđuje izvanrednu ekspertizu u oblasti PHP programiranja. Oblasti ispita specifikovane od strane borda nezavisnih vrhunskih PHP eksperata i zajednice širom sveta osiguravaju priznatost i donose jasnu prednost sertifikovanim Zend PHP Developerima.

Sertifikacija koju poslodavci cene
Ispit za ovu sertifikaciju osmišljen je tako da proveri znanja i kompetencije iz realnog poslovnog okruženja, te zato Zend sertifikacija pruža potvrdu tehničkih dostignuća koju poslodavci cene kada donose odluku o budućem angažovanju. Nisu retki primeri da je posedovanje Zend PHP sertifikacije bilo presudno za angažovanje budućih PHP senior programera.

Sertifikacija koja ispunjava standarde akreditacije
Razvijen od strane Zend korporacije, a u skladu sa propisima Američkog instituta za nacionalne standarde (ANSI), Zend sertifikacioni program je dizajniran tako da testira nivo znanja kandidata bez uticaja tehnologija van PHP-a. U testu se koriste setovi pitanja, koja odražavaju situacije iz stvarnog okruženja, uključujući znanja iz mnogih oblasti, od bazičnih prema kompleksnim. Takođe po istom standardu se, u okviru PHP departmenta na ITAcademy, izvodi i kurs PHP programskog jezika.

http://www.zend.com/