„Minecraft” u Savremenoj nastavi jer mi smo Future ready School

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 16.06.2022

„Minecraft” u Savremenoj nastavi jer mi smo Future ready School

Kroz video igrice dolazimo do novih znanja

Stari školski sistem je, izgleda, zaboravio jednu stvar: cilj svakog obrazovanja je pripremanje za budućnost. Da bi osposobila decu za budućnost, škola mora da bude u skladu sa svojim vremenom. 

Verovali ili ne u Savremenoj čuvena kompjuterska igrica, Minecraft učenicima pomaže da usvajaju nove veštine i da na časovima tehnike i tehnologije pokažu svoju kreativnost.

Savremena je škola budućnosti

Škole 21. veka izgledaju potpuno drugačije u odnosu na nedavnu prošlost. Učenici i nastavnici koriste savremene tehnologije, poput interneta, kompjutera i mnoštva uređaja koji svakodnevno prolaze kroz proces usavršavanja.

Moderne tehnologije u nastavnom procesu su postale neophodnost usled digitalnog preokreta koji se dogodio u vremenu u kome živimo. Tako se u učionice Savremene uselila i popularna igra „Minecraft”, koja pomaže učenicima da dopunjavaju znanje i razvijaju maštu.

Zabavniji način da učenici razviju logiku, kroče u svet programiranja i prošire svoja znanja iz arhitekture, fizike i biologije ne postoji. Informatička pismenost neophodna je za uspeh u svetu 21. veka, ali donosi i više od toga, jer čini proces učenja zabavnim i efikasnim. Zato u Savremenoj učenici tehnologiju upotrebljavaju na konstruktivan i edukativan način.