Savremena na World Education Summitu kao školstvo za primer

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 01.04.2021

Na vrhu sveta: Savremena osnovna škola na najvećem obrazovnom događaju godine kao jedan od najboljih primera svetskog školstva

Učešće Savremene osnovne škole na „World Education Summitu” – prestižnoj konferenciji koja pomera granice edukacije

Na najznačajnijem obrazovnom događaju u svetu – World Education Summitu, najmodernija obrazovna ustanova u ovom regionu predstavljena je kao  „neverovatna i jedinstvena škola koje na strastven i hrabar način značajno unapređuje obrazovanje”.

Ovako je WES21 (World Education Summit) kvalifikovao Savremenu osnovnu školu, koja je od 22-25. marta učestvovala na najvećem obrazovnom događaju u ovoj godini.

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvovalo je preko 200 najznačajnijih imena iz sveta obrazovanja, nagrađivanih autora naučnih bestselera i vodećih eksperata za nastavu sa najvećih fakulteta, poput Univerziteta u Kembridžu, Virdžiniji, Melburnu, Londonu i mnogih drugih. Oni su na osam stejdževa pokrili brojne teme koje se tiču savremenog obrazovanja. 

O vrednosti priznanja koje je na ovaj način dodeljeno Savremenoj osnovnoj školi govori i činjenica da je prestižni časopis „Forbes” proglasio „World Education Summit” za glavni obrazovni događaj godine.

SAVREMENA U „COOL SCHOOLS PROGRAMUKAO PRIMER DOBRE PRAKSE

Ovo je sjajna vest za celokupno obrazovanje u Srbiji. A za Savremenu osnovnu školu – veliko internacionalno priznanje. Ona je zajedno sa Savremenom gimnazijom, International school, Alison AcademySrednjom školom za informacione tehnologije ITHS (kao deo LINKgroup škola) postala jedina ustanova iz regiona koje je sa još nekoliko odabranih škola širom sveta predstavljene na samitu kao „Cool Schools” – primer dobre nastavne prakse. 

Zahvaljujući njima Srbija postaje vidljiva na svetskoj mapi obrazovanja, jer ovo priznanje predstavlja nesumnjivo svedočanstvo da i u našoj zemlji postoje škole koje spadaju u sam svetski vrh.

Po analizama Svetskog ekonomskog foruma, čak 65% dece koja sada kreću u školu radiće poslove koji još uvek ne postoje, drugim rečima živeće u budućnosti kakvu ne možemo da zamislimo. Stoga je glavni cilj Savremene osnovne škole i gimnazije da učenike opremi znanjima i veštinama neophodnim za akademski, profesionalni i emocionalni uspeh u toj budućnosti. A da bi to uradile, hrabro su raskinule sa starom obrazovnom paradigmom koja je uspostavljena još u doba parne mašine i kreirale „stvarno drugačiji” pristup, zbog koga su i zaslužile da budu prikazane na velikom svetskom obrazovnom samitu kao „Cool Schools”.

„COOL” PRISTUP OBRAZOVANJU PODRAZUMEVA AVANTURU UČENJA I DRUŽENJA

Savremena osnovna škola je inovativna ustanova gde se gradivo ne usvaja na pasivan način već kroz problem solving koji uključuje kreativno rešavanje problema, probijajući tradicionalne matrice koje decu uglavnom lišavaju istraživačkog rada i ne podstiču njihovu inovativnost. Jedan od prioriteta u radu sa decom jeste da ovladaju modernom tehnologijom, da samouvereno govore više jezika, i da tako budu spremni za budućnost koja je pred njima.

Zato su savremeni osnovci zapravo učesnici u jednoj velikoj avanturi odrastanja, učenja i druženja. Pri čemu škola, oslanjanjem na najbolje akademske paradigme i njihovim inovativnim povezivanjem sa savremenim dostignućima neuronauke i edukativne tehnologije, podstiče razvoj njihovih potencijala.

FUTURE READY ŠKOLA JE SADA I DOKAZANI LIDER U SRPSKOM OBRAZOVANJU

Savremena osnovna škola je već prepoznatljiva u našoj zemlji i regionu, a od sada i u čitavom svetu. Upravo je priznanje Svetskog obrazovnog samita rezultat dugogodišnjeg posvećenog rada po kome je Savremena osnovna škola poznata, negujući pristup Future Ready School – koji podrazumeva razvijanje akademskih znanja, digitalnih kompetencija i transverzalnih veština, uz kreativnu upotrebu savremene tehnologije.

World Education Summit prepoznaje Savremenu osnovnu školu kao ustanovu u kojoj osnovci izrastaju u srećne, radoznale i samostalne mlade ljude spremne na celoživotno učenje i usavršavanje. Future Ready škole im, pri tom, omogućuje da dobijaju sveobuhvatno obrazovanje koje ih podstiče da se razvijaju na celovit i uravnotežen način. 

U prostorima nalik Google prostorijama, oni imaju  interdisciplinarne časove, projektnu nastavu gde se praktikuje socijalno-emocionalno učenje.

VISOK STANDARD OBRAZOVANJA I STVARNO DRUGAČIJI RAD

Sudeći po priznanju „World Education Summita” Savremena osnovna škola postavlja sasvim novi standard pripremajući učenike za život i rad u 21. veku. 

Veliki uspeh nije došao slučajno, ako se uzme u obzir da su deo LINKgroup edu Alliance, internacionalne obrazovne alijanse koja skoro 25 godina radi na unapređenju obrazovanja i u svom sastavu, pored osnovne škole i gimnazije, okuplja srednje i visoke škole, fakultete, institute i profesionalne akademije.

LINK alijansa prepoznatljiva je u ovom delu Evrope, a odnedavno i u SAD, kao organizacija koja je lider u modernom obrazovanju, čije ustanove ispunjavaju visoke standarde u nastavi kroz stavljanje fokusa na sveobuhvatni razvoj dece, kontinuiranu evaluaciju i unapređenje nastavnog procesa, kreativnu interdisciplinarnu nastavu, inovativnu platformu za učenje na daljinu, radionice u skladu sa Kembridž pristupom i pametnu upotrebu tehnologije u svrhu obrazovanja.

I VAŠEM DETETU JE DOSTUPNO OBRAZOVANJE PO SVETSKOM STANDARDU

Priznanje Svetskog obrazovnog samita koje su zasluženo dobile Savremena osnovna škola je sjajna vest za sve roditelje u Srbiji. 

Stoga je upravo sada sjajna prilika da obezbedite svom detetu stvarno drugačije i autentično internacionalno osnovno obrazovanje. Predupis je u toku i moguće je upisati dete po povlašćenim cenama. 

Ne čekajte početak godine, upišite dete sada! Neretko se već početkom godine popune sva mesta za narednu generaciju, pa je upravo sada sjajna prilika da obezbedite svom detetu stvarno drugačije školovanje.