Deca sede u VR Starhipu

Novi Corner Day u Savremenoj: Igrali smo se, zabavili i takmičili!

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 04.02.2020

Novi Corner Day u Savremenoj: Igrali smo se, zabavili i takmičili!

Petak, 31. januar, bio je poslednji radni dan u prvom polugodištu školske 2019/2020. godine, što je u Savremenoj osnovnoj školi iskorišćeno da se održi još jedan Corner Day, a tema je bila „Igraj se, zabavi se, takmiči se”.

Učenici su imali šest radionica i zaista su se odlično proveli, naučili svašta novo i raspoloženi otišli na zasluženi raspust.

Muzika i igranje – raspevani poslednji dan škole

Prva radionica održana je u kabinetu za muzičko, gde su savremeni osnovci učestvovali u velikoj karaoke žurki. Kako muzika podstiče druželjubivost i razvija socijalne veštine kod dece, ovaj vid nastave je nezamenljiv u Savremenoj osnovnoj školi. Mališani su uživali pevajući i igrajući uz omiljene pesme napravivši zaista sjajnu atmosferu, kakva i dolikuje poslednjem danu prvog polugodišta.

Radionice za decu u kabinetu za muzičko

Nakon dobre zabave u muzičkom kabinetu, osnovci su se preselili u dnevni boravak i tamo nastavili s druženjem i zabavom. Pod nadzorom učiteljica Sare i Perside igrali su se pod sloganom „Prvo skoči, pa reci hop” i takođe na zabavan način naučili mnogo toga. Kroz ples s balonom radilo se na koordinaciji pokreta, vežbala se igra memorije, igrao se limbo dens…

Društvene igre i slaganje slagalica – vežbe za moždane vijuge

Nakon aktivnih igara u prvom delu januarskog Corner Daya, usledile su nešto statičnije radionice u kojima nije bilo toliko skakanja i fizičke aktivnosti. U tom periodu mališani su se igrali društvenih igara, karticama za edukaciju, a kasnije u kabinetu za robotiku slagali i puzle te na taj način unapređivali svoje kreativno razmišljanje.

Savremeni osnovci su uživali, smejali se i kroz igru razvijali takmičarski duh. Bilo je mnogo pozitivne energije, zajedničkih šala i „trke” ko će prvi dobiti potreban broj bacajući kockicu.

VR Starship – virtualno putovanje savršen način za kraj polugodišta

Najbolja zabava je ipak bila na petoj radionici, na kojoj su deca imala priliku da se provozaju VR Starshipom. „Svemirski brod”, koji se nalazi u holu Savremene osnovne škole, mogao je odjednom da primi šest učenika, koji su pomoću virtualne realnosti uživali kako na različitim vožnjama rolerkosterom, tako i na edukativnoj vožnji kroz ljudsko telo.

„Bilo je super, ovaj svemirski brod je tako uzbudljiv, leteo sam po nebu i išao na mesec, oduševljen sam, naša škola je tako zabavna.” Luka, IV-1.

Za kraj, poslednjih 30 minuta bilo je predviđeno za igranje zanimljive geografije, mališani su potom zadovoljni otišli na ručak, a onda i na zasluženi raspust, a novi susret s drugarima u Savremenoj osnovnoj školi zakazan je za 18. februar.


Leave a Comment