Novi uspesi na takmičenjima iz stranih jezika

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 30.08.2021

Novi uspesi na takmičenjima iz stranih jezika

Učenik Savremene ostvario odlične rezultate na nadmetanjima iz engleskog i francuskog jezika – HIPPO i Willkommen 2021

Na prestižnom takmičenju HIPPO 2021, na kojem savremeni osnovci tradicionalno budu uspešni, učenik V-1 Mateja Baketarić uspeo je da se plasira u polufinalni krug, što je u odnosu na veliku konkurenciju pravi uspeh. To za ovog talentovanog đaka nije bilo dovoljno pa je na takmičenju Willkommen 2021 osvojio prvo mesto iz francuskog jezika.

 

Vođeni sjajnim mentorstvom nastavnice Melanije Savić i Danice Colnarić, naši nadareni osnovci nastavljaju da nižu uspehe iz jezičkih takmičenja.

NAŠI ĐACI SU NAJBOLJI AMBASADORI SAVREMENE OSNOVNE ŠKOLE

Matejin ovogodišnji uspeh je dokaz da su đaci Savremene slika i prilika kvalitetnog rada sa decom. Od dece koja su se prijavila za učešće, najdalje je otišao Mateja Baketarić, koji je na HIPPO takmičenju izborio kvalifikaciju za European Qualifiers.

Kako bi deca bila produktivna, moraju se zabaviti. Divna vest je da će deca zajedno sa svojim nastavnicima imati prilike i da uživaju. Dobiće karte za Mirabilandiju, najveći zabavni park u Italiji, i stvoriti lepe uspomene za čitav život.

Verujemo da će nam Mateja osvetlati obraz, jer ne postoje bolji ambasadori od naših mališana koji nas čine ponosnima.

Sa velikim zadovoljstvom vas podsećamo da je prošle godine na HIPPO olimpijadi učestvovalo čak 56.000 takmičara iz 46 država.

Tada su naše učenice Lena Lešnjak i Lilita Milčić osvojile maksimalan broj poena u preliminarnom krugu, što smatramo ogromnim uspehom.

PRESTIŽNA TAKMIČENJA ZA MALE POLIGLOTE

Takmičenja ovog tipa su prilika da se na jednom mestu nađu ambiciozni učenici i nastavnici koji stvaraju i neguju čvrste prijateljske veze na međunarodnom nivou.

Sami nazivi Willkommen i HIPPO – English Without Borders prenose glavnu poruku da granice ne postoje kada se gaji razumevanje, poštovanje, zdrava konkurencija, borbenost i ljubav prema jezicima.

Bez obzira na to iz koje zemlje vodili poreklo, svi mališani su dobrodošli da se takmiče i pokažu svoje znanje.

Deca su naša budućnost, a uspesi i međunarodna saradnja dece i nastavnika brišu predrasude i grade zdravo okruženje.

Malo je reći da smo ponosni na uspeh našeg Mateje. Sigurni smo da se sjajni Mateja neće zaustaviti i da će na European Qualifiers takmičenju, kao i do sada, predstaviti Savremenu na najbolji mogući način.

Bravo! I srećno!