Obeležen Svetski dan zdrave ishrane u Savremenoj

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 18.10.2021

Obeležen Svetski dan zdrave ishrane u Savremenoj

Podizanje svesti o zdravlju kroz osmeh i igru

Širom sveta 16. oktobar je poznat kao Svetski dan zdrave ishrane. Savremeni osnovci su obeležili ovaj dan uz igru i edukaciju sa ciljem podizanja svesti o važnosti zdrave i pravilne ishrane. Imali su prilike da se upoznaju sa nutricionistom, pripreme zdrave palačinke i puno toga nauče.

EDUKACIJA O ZDRAVOJ ISHRANI

Savremeni osnovci su na času građanskog vaspitanja bili upoznati sa tim da se obeležava Dan zdrave hrane. Edukovali su se o tome šta zapravo znači zdrava ishrana, koje su to namirnice koje smatramo zdravim i kakve su naše navike povodom ishrane. Razmatrali su da li se ljudi hrane zdravo samo da bi izgledali lepo (da bi obukli omiljenu haljinu, pantalone…) ili biraju zdrave namirnice zbog zdravlja.

Mališani su imali prilike da upoznaju nutricionistu Nevenu Puzović, koja im je dala predlog namirnica koje su poželjne za svaki obrok, a posebnu pažnju je skrenula na pravljenje plana ishrane – šta treba da sadrži naš jelovnik da bismo bili i zdravi i lepi.

Nakon završenog izlaganja učenici su postavljali različita pitanja koja su se najčešće odnosila na ishranu tokom treninga i napornih fizičkih vežbi. Osim toga, dobili su informacije i o tome koliko tečnosti je neophodno uneti u organizam, ali i razbili predrasude o različitim šejkovima i smutijima koji se plasiraju na tržište.

MALI SAVREMENI POSLASTIČARI

Lep dan valja i zasladiti, a dobro je poznato da deca obožavaju slatkiše, koji su veoma često nezdravi, puni šećera, zaslađivača i veštačkih dodataka. Savremeni kulinari su bili vredni i pripremili puno zdravih palačinki od heljde i svima dokazali da je moguće napraviti zdrav izbor kada im se prijede nešto slatko.

Najsimpatičniji su bili prilikom degustiranja dezerta. Morate nam verovati na reč, palačinke su zaista bile preukusne jer su na prvom mestu pravljene sa puno ljubavi i od srca.

Savremena kao eko-škola pridaje veliku važnost podizanju svesti o zdravlju, ekologiji, brizi o sebi i okolini. Kroz stalnu edukaciju i niz zanimljivih aktivnosti doprinosimo podizanju svesti.

Pogledajte kako su učenice V-2 Nađa Stanković i Lea Arsić pripremile prezentaciju i kako su drugi đaci pripremili plakat i predstavili šta su najvažnije naučili tokom Svetskog dana zdrave ishrane.

no images were found