Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Individualan pristup obrazovanju

Personalizacija programa

Nastava skrojena po meri vašeg deteta

Za razliku od zastarelog shvatanja obrazovanja koji je podrazumevao isti pristup za sve, savremena svetska metodika pruža najdublja uveravanja da je za učenje i pravilan razvoj najefektniji personalizovan pristup svakom detetu.

Da je pristup koji se neguje u Savremenoj zaista nešto posebno u odnosu na druge škole, primećuje se još tokom prvog razgovora sa detetom i njegovim roditeljima. Već u tom trenutku čini se prvi korak ka stvaranju personalizovanog programa koji se razlikuje od deteta do deteta.

Dva su osnovna cilja koja proističu iz ove zamisli:

  • Bolje razumevanje interesovanja, talenata i sposobnosti svakog deteta;
  • Prikupljanje svih neophodnih informacija zarad formiranja optimalnih odeljenja.

Obezbedite svom osnovcu školovanje u skladu sa njegovim potrebama i afinitetima. Povlašćeni uslovi upisa važe samo do kraja meseca »

Razumevanje potreba svakog deteta

Uobičajeni način obrazovanja podrazumeva da učitelji i nastavnici koriste istovetan stil predavanja bez obzira na različite potrebe dece. Takav pristup veoma često ne pogoduje ni najboljim ni onim manje uspešnim đacima, jer ne odgovara njihovim specifičnim potrebama. Posledice ovakvog sistema su očigledne, jer deca brzo gube motivaciju za učenje i stvaraju sebi sliku škole kao neprijatne obaveze.

Savremena, sa druge strane, nudi duboko personalizovano iskustvo za svako dete. U školi se stvari sagledavaju iz ugla učenika, prepoznaju se njihove potrebe, uočavaju se njihova interesovanja i u stalnoj komunikaciji sa njima i njihovim roditeljima stvara se okruženje koje najviše pogoduje svakom detetu.

Razumevanje potreba

Formiranje odeljenja

Iako se njegova važnost često potcenjuje, proces sastavljanja odeljenja predstavlja jedan od najsloženijih izazova u prosveti. Ovom pitanju u Savremenoj se poklanja puna pažnja. Nakon razgovora sa svom decom i na osnovu svih relevantnih informacija, pristupa se selekciji sa ciljem da sva odeljenja koja budu formirana funkcionišu optimalno. Cilj je stvoriti idealnu društvenu sredinu za svakog učenika, u kojoj će deca postići najbolje rezultate, ali i steći prijatelje i biti srećna.

Takođe, jedan od važnih aspekata kojima se prilikom formiranja odeljenja poklanja puna pažnja jeste potreba da osnovci proširuju vidike jedni drugima i međusobno se motivišu i sarađuju.

Formiranje odeljenja

Od mikroplana do potpunog razumevanja

Za koji god nastavni program da se odlučite, on će biti brižljivo personalizovan prema potrebama i afinitetima vašeg deteta.

Radi što efektnijeg učenja, učitelj kreira poseban mikroplan, koji odgovara vašem školarcu i pomaže mu da lakše ostvari ciljeve zacrtane opštim planom i programom.

Plan ličnog usavršavanja podrazumeva:

Indivudualno učenje

Kreativne zadatke

Nagrade za uspeh

Na ovaj način školarac kroz igru obavlja svoje svakodnevne aktivnosti, kreativno rešava postavljene zadatke i dobija osećaj ispunjenja i podrške u vidu nagrade nakon svakog pređenog stepenika.

Konačan rezultat je:

POTPUNO RAZUMEVANJE I USVAJANJE GRADIVA PROPISANOG PLANOM I PROGRAMOM.

Zahvaljujući personalizovanom planu za svakog učenika, nastavnik ima potpun uvid u napredak vašeg deteta i pruža mu individualne savete koji mu pomažu da ostvari svoj puni potencijal.

Upotrebom savremene tehnologije i vi kao roditelj bićete upoznati sa progresom svog školarca:

Pored konstantnog pristupa elektronskom dnevniku, dobijaćete tromesečne pisane izveštaje i tako uvek biti u toku sa ciljevima koje je vaše dete zacrtalo i rezultatima koje postiže.

Potpuno razumevanje

USKLAĐENOST SA OPŠTIM PLANOM I PROGRAMOM

Nastava i procena dostignuća učenika usklađeni su sa standardima postignuća. Za svaki razred priprema se lista postignuća za konkretnu školsku godinu sa kojom se upoznaju roditelji i učenici.

Međutim, iako je plan i program propisan za sve, način njegovog usvajanja je individualan i poseban za svakog učenika.

STALNA PODRŠKA UČITELJA I NASTAVNIKA

Ono što Savremenu osnovnu školu izdvaja od drugih jeste rad u malim odeljenjima. Učitelji i nastavnici su u stanju da se posvete svakom učeniku posebno, što rezultira personalizovanim učenjem koje je u centru obrazovnog pristupa Savremene osnovne škole.

Na osnovu poznavanja svakog učenika i savremenih edukativnih pristupa, naši učitelji i nastavnici personalizuju obrazovni proces tako što kreiraju dinamične grupe i svakom učeniku daju specifične zadatke.

Posebna pažnja posvećuje se učenicima koji brže usvajaju gradivo, kao i onima čiji proces učenja teče nešto sporije.

Svakome od njih pristupa se na jedinstven način, čime im se omogućava da ostvare najviše od svojih potencijala.

Zahvaljujući personalizovanom pristupu, vašoj deci neće biti potrebni privatni časovi.

Sve što im bude bilo neophodno dobiće u školi. Vi ćete štedeti svoj novac, a vaša deca će slobodno vreme provoditi u bavljenju sportom i drugim slobodnim aktivnostima i druženju sa prijateljima.

Stalna podrška
Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »