Plovidba Dunavom i Savom za jedinstveno iskustvo i učenje o Beogradu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 12.09.2021

Plovidba Dunavom i Savom za jedinstveno iskustvo i učenje o Beogradu

Stariji osnovci imali su nesvakidašnju priliku da krstare beogradskim rekama

Učenici sedmog i osmog razreda Savremene osnovne škole bili su svedoci lepote grada Beograda ali iz čarobnije i potpuno drugačije perspektive nego do sada. Mališani će treći septembar pamtiti po božanstvenom krstarenju Dunavom i Savom.

ENERGIJE, SMEHA I DOBROG RASPOLOŽENJA NIKAD NE MANJKA TOKOM PUSTOLOVINA SAVREMENIH OSNOVACA

3. septembra, tačno u 11h časova sa prostora Ušća mališani su zaplovili. Za vreme plovidbe znatižejno su slušali facinantne priče o istoriji grada, a lepo i sunčano vreme ih je sve vreme pratilo. Premalo je reči koje bi mogle opisati njihovu razdraganost, znatiželju i uzbuđenje koje ih je pratilo tokom ove ekspedicije. U njima se probudio avanturistički duh i sa velikom dozom interesovanja su postavljali bezbroj pitanja i na osnovu odgovora sami donosili zaključke.

Vožnja je trajala punih sat vremena ali kada se zabavljate i uživate vreme neosetno protekne. Đaci su napunili baterije i odmorili se od svakodnevnih obaveza što im je pomoglo da po povratku u školu koncentracija na časovima dostigne zavidni nivo.

ŠKOLA KOJA NEGUJE BLISKU VEZU SA PRIRODOM

Stres može loše uticati na kreativnost, koncentraciju i celukupno zdravlje. Zato je u Savremenoj najvažnije da se mališani redovno opuste, odmaraju i na taj način vrate odmorni u svoje školske klupe.

Bliskost savremenih učenika sa životnom sredinom je veoma važna, i ova, najmodernija ustanova u regionu, sa pravom nosi epitet ‘’zelene’’ škole. Učenici, ali i zaposleni u Savremenoj imaju eko-friendly orijentaciju, oličenu u različitim akcijama, radionicama, projektima i posebno prilagođenim časovima doprinose očuvanju i poboljšanju životnog okruženja celokupnog društva.

Dodir sa rekom, i ovo jedinstveno krstarenje, još jedan je podsetnik da vezu sa prirodom, nikada ne smemo izgubiti.