Poseta Muzeju primenjene umetnosti otkriva strahove i hrabrost kroz stvaralaštvo!

/ / I-IV, V-VIII / 11.11.2023

Poseta Muzeju primenjene umetnosti otkriva strahove i hrabrost kroz stvaralaštvo!

Mladi umetnici u svetu mašte

Učenici od prvog do četvrtog razreda posetili su Muzej primenjene umetnosti i sa oduševljenjem uživali u umetničkim radovima vršnjaka.

 

U okviru nastavnog plana i programa, učenici od prvog do četvrtog razreda naše škole uputili su se u inspirativnu posetu Muzeju primenjene umetnosti, gde su imali priliku da vide umetnička dela nastala rukama njihovih vršnjaka, kojima su se iskreno divili.

Centralna tema izložbe nosila je naziv „Strah i hrabro srce”. Mladi umetnici su kroz različite tehnike – slikanje, vajanje, crtanje – dočarali svoje unutrašnje strahove, ali i trenutke kada su pokazali hrabro srce. Nakon obilaska svih eksponata i razgovora sa kustoskinjom muzeja, učenici su učestvovali u radionici crtanja, iskazujući svoju inspiraciju kroz vlastita umetnička dela koja su napravili na istu temu.

Posebno smo ponosni na rad pod nazivom „Osećanja”, koji je izložen na prestižnom Dečijem oktobarskom salonu. Autor ovog izuzetnog dela je naš učenik Boris Radibratović iz odeljenja III-3.

Kroz ovakve aktivnosti nastavljamo da podržavamo i negujemo kreativnost naših učenika, verujući u njihov neograničeni potencijal!