Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi

Dodatne sekcije

Zanimljive sekcije na kojima učenici razvijaju svoje talente i veštine

Učenicima nižih razreda Savremene osnovne škole na raspolaganju je veliki broj fakultativnih vannastavnih aktivnosti. Sekcije su mesto na kom mlađi osnovci uočavaju i razvijaju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju. Ove sekcije su idealna prilika da deca zavole školu od prvog dana.

Bilo da vaše dete voli da glumi, piše, crta, svira, gradi ili koristi kompjuter, u Savremenoj će sigurno imati priliku da usavršava svoja znanja i veštine kroz zabavu.

Prvi glumački koraci

Dramska sekcija u Savremenoj prilika je za najmlađe učenike da zasijaju punim sjajem na pozornici. Izvođenje različitih predstava omogućiće osnovcima da se dobro zabave i ožive junake književnih i pozorišnih komada, a pritom i poberu aplauze svojih vršnjaka.

Poseban deo sekcije predstavlja vežbanje u recitovanju i priprema za recitatorska takmičenja, što pomaže vašem detetu da pobedi tremu od javnog nastupa i savlada veštinu razgovetnog izražavanja.

Uvod u čarobni svet umetnosti

Likovna sekcija omogućava vašem školarcima da ispolje svoju kreativnost kroz crtanje, slikanje, vajanje. Radeći sa plastelinom, drvenim i voštanim bojama i četkicama mlađi osnovci tako stvaraju svoja prva umetnička dela i proširuju znanja koja nauče na regularnim časovima likovnog vaspitanja.

Igranje slovima i rečima

Jezik je možda najmoćnije oruđe koje ljudi poseduju. Zbog toga ga treba što pre razvijati i izvan nastavnih časova. Za svu decu koja vole čitanje i igranje sa rečima i rečenicama, ovo je pravi kutak da napreduju u jezičkim veštinama i odlično se zabave sa svojim školskim drugarima.

Na jezičkoj sekciji mlađi školarci se uče da izražajno i lepo čitaju, proširuju svoj vokabular i uče kako da pričaju i smišljaju priče koje će svi slušati sa oduševljenjem.

Muzičke zvezdice

Ukoliko vaše dete voli da peva ili da svira, u muzičkoj sekciji moći će da neguje svoj talenat i stekne neophodne veštine. Mlađi školarci se zabavljaju dok izvode širok repertoar sastavljen od poznatih pesama za decu. Savremeni muzičari se na kraju godine pripremaju i za veliku školsku priredbu, na kojoj će moći da prikažu sva raskošna muzička znanja i veštine stečene tokom godinu dana vežbanja.

Mali džentlmeni i dame

Na časovima bontona namenjenim mlađim osnovcima deca se uče kako da se lepo ophode; kako da se ponašaju za stolom, u društvu, prema školskim drugarima, suprotnom polu i starijima. Kroz pokazne vežbe u saradnji sa svojim učiteljem i drugim učenicima, naučiće kako ispravno da postupe u najrazličitijim situacijama u kojima se mogu naći i samim tim da ostave sjajan utisak kulturne i vaspitane mlade osobe.

Plesne veštine

Na časovima klasičnog plesa mlađi osnovci mogu da razvijaju svoj muzički talenat, ali i pokret, ravnotežu i osećaj za ritam.

Učenje širokog spektra igara, od valcera preko fokstrota do tanga, omogućiće vašem detetu da postane prava plesna zvezda i da se sjajno zabavlja na podijumu za igru.

LEGO STEAM LABORATORIJA

Sigurni smo da ne postoji dete koje ne voli LEGO kocke. Osim što će se sjajno zabaviti, mlađi osnovci Savremene će kroz igru sa LEGO setovima ući u svet nauke i inženjerstva, učeći kako se koriste poluge, zupčanici, točkovi i osovine i koliko je prilikom gradnje bitna ravnoteža.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »