Dodatne sekcije

Zanimljive sekcije na kojima učenici razvijaju svoje talente i veštine

Učenicima nižih razreda Savremene osnovne škole na raspolaganju je veliki broj fakultativnih vannastavnih aktivnosti. Sekcije su mesto na kom mlađi osnovci uočavaju i razvijaju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju. Ove sekcije su idealna prilika da deca zavole školu od prvog dana.

Bilo da vaše dete voli da glumi, piše, crta, svira, gradi ili koristi kompjuter, u Savremenoj će sigurno imati priliku da usavršava svoja znanja i veštine kroz zabavu.

Prvi glumački koraci

Dramska sekcija u Savremenoj prilika je za najmlađe učenike da zasijaju punim sjajem na pozornici. Izvođenje različitih predstava omogućiće osnovcima da se dobro zabave i ožive junake književnih i pozorišnih komada, a pritom i poberu aplauze svojih vršnjaka.

Poseban deo sekcije predstavlja vežbanje u recitovanju i priprema za recitatorska takmičenja, što pomaže vašem detetu da pobedi tremu od javnog nastupa i savlada veštinu razgovetnog izražavanja.

Uvod u čarobni svet umetnosti

Likovna sekcija omogućava vašem školarcima da ispolje svoju kreativnost kroz crtanje, slikanje, vajanje. Radeći sa plastelinom, drvenim i voštanim bojama i četkicama mlađi osnovci tako stvaraju svoja prva umetnička dela i proširuju znanja koja nauče na regularnim časovima likovnog vaspitanja.

Igranje slovima i rečima

Jezik je možda najmoćnije oruđe koje ljudi poseduju. Zbog toga ga treba što pre razvijati i izvan nastavnih časova. Za svu decu koja vole čitanje i igranje sa rečima i rečenicama, ovo je pravi kutak da napreduju u jezičkim veštinama i odlično se zabave sa svojim školskim drugarima.

Na jezičkoj sekciji mlađi školarci se uče da izražajno i lepo čitaju, proširuju svoj vokabular i uče kako da pričaju i smišljaju priče koje će svi slušati sa oduševljenjem.

Muzičke zvezdice

Ukoliko vaše dete voli da peva ili da svira, u muzičkoj sekciji moći će da neguje svoj talenat i stekne neophodne veštine. Mlađi školarci se zabavljaju dok izvode širok repertoar sastavljen od poznatih pesama za decu. Savremeni muzičari se na kraju godine pripremaju i za veliku školsku priredbu, na kojoj će moći da prikažu sva raskošna muzička znanja i veštine stečene tokom godinu dana vežbanja.

Mali džentlmeni i dame

Na časovima bontona namenjenim mlađim osnovcima deca se uče kako da se lepo ophode; kako da se ponašaju za stolom, u društvu, prema školskim drugarima, suprotnom polu i starijima. Kroz pokazne vežbe u saradnji sa svojim učiteljem i drugim učenicima, naučiće kako ispravno da postupe u najrazličitijim situacijama u kojima se mogu naći i samim tim da ostave sjajan utisak kulturne i vaspitane mlade osobe.

Plesne veštine

Na časovima klasičnog plesa mlađi osnovci mogu da razvijaju svoj muzički talenat, ali i pokret, ravnotežu i osećaj za ritam.

Učenje širokog spektra igara, od valcera preko fokstrota do tanga, omogućiće vašem detetu da postane prava plesna zvezda i da se sjajno zabavlja na podijumu za igru.

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »