Robo karavan stigao u Savremenu

Savremeni đaci se upoznali sa programiranjem LEGO robota i upotrebom senzora

U saradnji sa SerbianTech zajednicom, u Savremenu je stigao Robo karavan, pa su učenici imali priliku da savladaju osnove programiranja i robotike.

U sklopu radionice Robo karavana učenici od devet do 14 godina upoznali su se sa programiranjem LEGO robota i upotrebom senzora prateći uporedni prikaz pisanja koda i pomeranja robota kao reakciju na izvršenje koda.

Učenici su u sklopu radionice naučili kako da zadaju komande LEGO robotu kako bi odredio smer kretanja i pratio linije pomoću senzora, kao i kako da detektuje prepreke i pokrete, pomera i prenosi predmete.

Robotika je izuzetno važan predmet jer, osim što obogaćuje obrazovanje, razvija logiku, algoritamsko razmišljanje i kreativnost kod dece. Kao što naši učenici kažu, robotika im omogućava da ideje iz svoje mašte pretvore u stvarnost.

Savremena je jedina škola u regionu u kojoj se robotika može učiti od prvog razreda. Roboti su dragocena didaktička sredstva i savršen interaktivan način da se učenicima približe koncepti programiranja, a u Savremenoj su sastavni deo svakodnevne nastave.