Početak onlajn ekskurzije u Savremenoj osnovnoj školi

Savremena ekskurzija: Spremite se, krećemo na put oko sveta!

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 16.04.2020

Savremena ekskurzija: Spremite se, krećemo na put oko sveta!

Proleće je uvek bilo vreme rezervisano za đačke ekskurzije i to ništa ne može da promeni. Čak ni vanredne okolnosti u zemlji. Želja da se družimo i upoznamo nove destinacije jača je od svega, pa smo odlučili da od 24. do 29. aprila savremeni osnovci krenu na jedinstvenu onlajn ekskurziju oko sveta.

Međutim, shvatili smo da ne bi bilo nimalo drugarski da samo učenici Savremene osnovne škole odu na put, a da njihovi vršnjaci ostanu kod kuće. I zato je pao zajednički dogovor da pozovemo i njih.

Društvo savremenim osnovcima na ovom jedinstvenom putovanju tako mogu da prave vršnjaci iz cele zemlje, i to potpuno BESPLATNO, jer želimo da im ovaj period učinimo što lakšim i zanimljivijim. Potrebno je samo da se prijave OVDE, prate uputstva koja će dobijati putem elektronske pošte i provedu se nezaboravno.

Šest dana, sedam kontinenata i mnogo zanimljivih destinacija

gradovi koje će obići učenici na onlajn ekskurziji

Za ovaj put nisu potrebni pasoš, kofer i džeparac. Na Savremenoj onlajn-ekskurziji dovoljni su internet konekcija, pametni uređaj i želja da se upozna svet oko nas.

U pomenutih šest dana osnovci će obići svih sedam kontinenata, gotovo sve najvažnije turističke destinacije širom planete, kao i prirodne lepote. Kreću iz pećine Lasko u Francuskoj, a putovanje završavaju obilazeći Srbiju.

Sve vreme putovanja na raspolaganju će im biti jedan od učitelja, nastavnika i profesora iz sistema Savremene osnovne škole i gimnazije, koji će preuzeti ulogu turističkog vodiča.

Gledano po danima, to će izgledati ovako:

  • PETAK, 24. april – EVROPA;
  • SUBOTA, 25. april – AZIJA;
  • NEDELJA, 26. april – AFRIKA;
  • PONEDELJAK, 27. april – SEVERNA AMERIKA;
  • UTORAK, 28. april – JUŽNA AMERIKA;
  • SREDA, 29. april – AUSTRALIJA SA OKEANIJOM, ANTARKTIK, SRBIJA.

Detaljniji plan i program možete pogledati ovde >>

Putovanje će svakog dana počinjati ujutru u 9:00 časova, a završavaće se učešćem u kvizu „Savremeni put oko sveta”. Pravila ovog jedinstvenog takmičenja su jednostavna. Na imejl-adresu svakog deteta vodič će poslati pitanja o mestima koja su posećena tog dana i učesnici će odmah po okončanju kviza dobijati rezultate.

Ovakvo korišćenje superiornih pedagoških metoda (integrativna nastava) objedinjuje geografiju, svet oko nas, poznavanje prirode i društva, engleski i srpski jezik, GP, građansko, likovno, muzičko, slobodne aktivnosti, projektnu nastavu i druge predmete.

Ne zaboravite, nema ekskurzije bez zajedničkih fotografija

đaci Savremene osnovne škole prave selfije

Uspomene jesu najbolji suvenir koji možemo da ponesemo sa putovanja i njih nam niko ne može oduzeti, ali uspomene dobijaju na težini ukoliko ih zabeležimo fotografijom. A ima li bolje fotografije od selfija?

Zato svi učesnici ovog jedinstvenog putovanja mogu da naprave selfi po svojoj meri ispred najznačajnijih svetskih građevina i prirodnih lepota i da ga onda, pod oznakom #Savremenaekskurzija, objave na društvenim mrežama.

Tako će svi učesnici Savremene onlajn-ekskurzije učestvovati u kreiranju unikatnog foto-albuma u kojem će biti ovekovečeni najbolji trenuci sa ovog putovanja.

Ukoliko želite na ekskurziju sa savremenim učenicima i nastavnicima, potrebno je samo da se prijavite >>


Leave a Comment