Savremena od kuće

#savremena(k)odkuće: NE, nije škola zatvorena!

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 23.03.2020

#savremena(k)odkuće: NE, nije škola zatvorena!

Iako možda mnogima ne izgleda tako, nama u Savremenoj osnovnoj školi ni u ovom nezgodnom trenutku ništa nije teško, i to samo iz jednog razloga. Taj razlog su naši učenici.

Savremenim učiteljima i nastavnicima nije teško da svakodnevno dolaze u školu kako bi snimili časove za savremene učenike, uprkos strogim merama predostrožnosti koje su trenutno na snazi u Srbiji. Savremenim učenicima nije teško da svakog dana uče iz svoje sobe i za to vreme zadaju domaći zadatak o lepom ponašanju svima koji su sada učionicu zamenili svojom sobom. Našoj direktorki nije teško da svakog dana kontaktira sa zaposlenima u školi i proveri kako se ko snalazi u, i za njih, ne baš svakidašnjim zadacima. Nadamo se da ni roditeljima naših učenika nije (mnogo) teško.

Možda nam je malo krivo što se trenutno ne viđamo po školskim hodnicima. Što ne trčimo na odmor držeći se za ruke, nego ćaskamo preko računara sa drugarima dok grickamo jabuku. Što se ustežemo da pred roditeljima pričamo o simpatijama, umesto da ih sada ogovaramo po ćoškovima škole.

Nije nam teško jer smo i u ovim trenucima svi zajedno – ujedinjeni „stvarno drugačiji” učenici, učitelji, nastavnici i roditelji.

Kada bismo vam rekli koliko lepih reči svakog dana dobijemo od roditelja naših učenika… Njihov podsticaj nam znači mnogo. I potvrđuje samo jedno. A to je baš ono što je naša direktorka nedavno napisala u bajci za dobro jutro: „NE, NIJE ŠKOLA ZATVORENA, jer nije škola zgrada – škola su učitelji i đaci čudesnim vezama spojeni, ma gde se nalazili”.

Zato vam sada prenosimo najlepše utiske koje su nam poslali savremeni roditelji nakon samo sedam dana održavanja nastave onlajn. Ne zaboravite – zajedničko učenje i druženje preko interneta se isto računaju kao učenje i druženje.

Prenosimo neke od utisaka savremenih učenika i roditelja o učenju od kuće

Savremeni roditelji nam javljaju kako njihova deca uče uz Savremenu od kuće.

Hvala na svakom angažovanju, mislimo da ćemo uspešno prebroditi ovaj period. Htela bih da istaknem da je najveća prednost što deca slušaju baš Vas, jer oni su navikli na Vaš autoritet i nijedan drugi učitelj sada ne bi mogao da drži njihovu pažnju. Mi smo baš zadovoljni kako je u Savremenoj organizovana nastava, hvala Vam puno. Ana Mitić, Nemanjina mama

Draga učiteljice Branka, malo je reći da ste bili DIVNI danas!!! Moja Antonina je bila oduševljena što Vas vidi, sva je bila važna što joj njena učiteljica drži časove. Čak Vam je i mahala. Hvala Vam punoooo! Mirjana Maletić, Antoninina mama

Draga učiteljice, dobro jutro, nadam se da ste dobro. Uživamo u Vašim časovima, sa nestrpljenjem ih čekamo. Svetlana Petrović, Konstantinova mama

Ovo sve Pera šalje, a mama dodaje da Vam odlično ide i da Vas vrlo pažljivo slušamo. 🙂 Jelena Stamenić, Perina mama

Sve pohvale za rad i trud!!! Ognjen je baš motivisan za rad. Dragana Tesla Simić, Ognjenova mama

Dragi roditelji, hvala na lepim rečima. Sada je trenutak da zajedno stvaramo stvarno drugačije okruženje za razvoj naše dece. I dalje smo otvoreni za sve vaše pohvale i sugestije, a svoje utiske na društvenim mrežama možete podeliti i pod heštegom #savremenakodkuće.


Leave a Comment