Savremeni đaci pokazali svoj sportski talenat i duh

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Kreativna učionica, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 30.09.2022

Savremeni đaci pokazali svoj sportski talenat i duh

Uspešno održane treće po redu Savremene sportske igre – sportski duh je pobedio

Sada već tradicionalne, Savremene sportske igre protekle su u veseloj i podsticajnoj atmosferi, a naši đaci pokazali su pravi sportski duh. Svi su uživali u uzbudljivim igrama, a pobednici u različitim disciplinama su dobili priliku da nastave da se takmiče.

Treće po redu Savremene sportske igre su održane i naši učenici su se takmičili u raznim sportskim disciplinama. Pored malog fudbala i košarke, imali su i poligon spremnosti, koji je obuhvatao razne atletske discipline. Učenici koji su postigli najbolje rezultate nastaviće da se takmiče na opštinskom takmičenju iz atletike.

Malo drugačiji časovi fizičkog vaspitanja u znaku sportskog duha

Savremeni trećaci takođe su imali prilike da iskažu sportski duh takmičeći se u prelaženju poligona sa preprekama na časovima fizičkog. Pobednik je bio onaj koji je za najkraće vreme uspeo da pređe poligon. Za nagradu je mogao da bira u kojoj će narednoj igri učestvovati. Na taj način ohrabrili smo naše učenike da neguju fizičku kulturu i pokazali im da sport nije samo takmičenje, već i zabava.

Prvaci su uživali u posebno kreativnom času fizičkog vaspitanja. Napravili smo jedinstven spoj predmeta kao što su Matematika, Srpski jezik, Svet oko nas i Fizičko vaspitanje, a učenici su spontano povezivali znanja iz svih ovih različitih oblasti kroz zabavnu i podsticajnu igru.

Učenici Savremene uživaju u svim sportskim nadmetanjima, a najvažnije od svega je da na kraju pobedi sportski duh.