Savremeni osnovac zablistao tokom finala u besedništvu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 27.12.2021

Savremeni osnovac zablistao tokom finala u besedništvu

Još jedna nagrada u nizu i aplauz koji će se dugo pamtiti

Učenik Savremene Mateja Baketarić nas je ponovo učinio ponosnima. Nakon kvalifikacije među osam najboljih besednika na takmičenju u besedništvu i prolaska u naredni krug zablistao je na sceni i osvojio specijalnu nagradu za izražajnost i sugestivnost na sceni.

Na finalu takmičenja u besedništvu Savremenu osnovnu školu predstavio je Mateja Baketarić, koji je sa svojom besedom „Teamseas kao društveni fenomen” osvojio simpatije žirija i publike i dobio nagradu za izražajnost i sugestivnost na sceni. Da ste samo mogli da čujete taj aplauz i prisustvujete besedi. Reakcije koje je Mateja probudio kod publike ostale su za pamćenje.

Pored toga što mu je javni nastup blizak, on zaista voli besedu i redovno vežba govor pred publikom na razne teme. Sa velikom izražajnošću i sugestivnošću je prezentovao i ovu temu o globalnom zagađenju okeana, što su osetili i nagradili dugim aplauzom svi prisutni na ovom čuvenom memorijalu.

Sekcija „Besedništvo, gluma i recitovanje”, koju vode Jasmina Franolić i Marija Šaponjić, a koju Mateja ne propušta zamišljena je kao retorska škola u kojoj učenici, s jedne strane, pronalaze retorske argumente razvijajući time veštinu ubeđivanja, važnu za svaki javni nastup, novinarstvo, politikologiju, dok se, s druge strane, jačaju njihova etička načela i ljubav prema glumi i umetnosti.

MATEJIN USPEH KAO PODSTREK VRŠNJACIMA

U Savremenoj se prijateljstvo neguje i raduje nas što učenici jedni druge podstiču da budu bolji i uspešniji kako u nastavnim, tako i u vannastavnim aktivnostima. Najdraže nam je kada prepoznamo vršnjačku podršku i iskreno navijanje bez obzira na to da li je neko od savremenih mališana ostvario uspeh na literarnom, sportskom, plesnom takmičenju ili takmičenju u besedništvu. Uspesi ih motivišu, a prijateljstvo postaje snažnije.

Matejin uspeh izazvao je iskrenu sreću u Savremenoj i probudio želju kod drugih učenika da rade na svojim talentima. U ovom trenutku drugi mališani su se ohrabrili da se oprobaju na nekom od takmičenja.

Pored vršnjačke podrške, tu je i podrška učitelja i nastavnika Savremene, jer oni svakog dana osluškuju želje i potrebe svojih učenika i bezrezervno im pomažu na putu do uspeha.

Zato je Savremena stvarno drugačije mesto na kom su deca istinski srećna.