Savremeni osnovci u poseti zoo-vrtu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 01.10.2021

Savremeni osnovci u poseti zoo-vrtu

Upoznavanje trećaka sa životinjskim carstvom

Savremeni osnovci su iskoristili lep i sunčan dan za posetu Beo zoo-vrtu. Upoznali su razdragane i druželjubive foke i najstarijeg američkog aligatora na planeti, popularnog Muju, koji u Beogradskom zoo-vrtu stanuje još od davne 1936. Posebno oduševljenje je usledilo pri susretu sa veselim pingvinima, koji odskora uživaju u atraktivnom pingvinarijumu.

Još jedna u nizu avantura kroz koje savremeni osnovci razvijaju svest o očuvanju životne sredine i usvajaju znanja po konceptu „učionice na otvorenom”.

UPOZNALI SMO ZANIMLJIV SVET NEOBIČNIH ŽIVOTINJSKIH VRSTA

Zoološki vrt je uvek mesto fascinacije i edukacije. U Beogradu se mogu videti neobične životinjske vrste koje vode poreklo sa drugih krajeva sveta.

Bilo da su to papagaji koji govore, paunovi što šire svoj rep, beloglavi supovi, bengalski tigrovi, beli lavovi, retke ptice, lane i naravno – kenguri, svaka od životinja krije neku svoju tajnu. Majmuni su zabavni, zmije su hladne, ali prelepe, aligator Muja pospan, a mladunci su tek prava radost.

ŽIVOTINJSKO CARSTVO MALIH I VELIKIH PREKRASNIH STVORENJA

U Bebi zoo-vrtu deca su se poigrala sa divljim kozicama, mazila kuce, videla bebe lasice.

Odmah pored svoju energiju su upotrebili za penjalice i tobogane – na igralištu. Nakon toga – tura koja vodi do kornjača, pelikana i flamingosa! Ima li kraja lepotama?

Zato je odlazak u zoološki dorćolski vrt uvek poslastica za naše mališane i prava prilika da se podsetimo koliko je lep ovaj svet, koji srećom delimo sa neponovljivim životinjskim carstvom.

Stoga jedva čekamo da odemo ponovo!