Test za roditelje

Test za roditelje

Obrazovne institucije
Obrazovni servisi
Kompletan razvoj dečje inteligencije

SEKCIJE I RADIONICE

MESTO GDE ŠKOLARCI NEGUJU SVOJ TALENAT

Učenicima Savremene osnovne škole na raspolaganju je veliki broj izbornih vannastavnih aktivnosti. Sekcije su mesto na kom školarci neguju svoje talente, usavršavaju različite veštine, produbljuju prijateljstva i dobro se zabavljaju.

Bez obzira na to da li vaše dete voli da glumi, piše, crta, svira ili obožava da koristi kompjuter, u Savremenoj će sigurno naći svoj kutak. Neke od sekcija su posebno prilagođene mlađima, dok stariji osnovci imaju osmišljene sekcije i radionice koje zadovoljavaju njihova interesovanja.

Celokupan razvoj dečje ličnosti i talenata

Posvećeni učitelji i nastavnici u Savremenoj osnovnoj školi neprestano podstiču razvoj talenata, afiniteta i sklonosti svakog učenika. Pomažu im da se slobodno razvijaju, poštujući njihove posebnosti i osluškujući njihove individualne želje i potrebe.

Ne postoje dva ista deteta. Neko je talentovan za glumu, neko za programiranje, dok neko uživa u čitanju. U Savremenoj smo svesni da, samo ukoliko podstičemo razvoj talenata, individualnosti i kreativnosti svakog deteta, možemo doprineti razvoju njegove celokupne ličnosti. Na tome radimo svakodnevno.

Neka i vaše dete bude deo generacije koja ima priliku da ostvari svoj pun potencijal. Iskoristite najniže cene upisa »

Za glumce i glumice

Dramska sekcija u Savremenoj osnovnoj školi prilika je za naše male zvezde da zasijaju punim sjajem na pozornici. Izvođenje različitih predstava prilagođenih mlađim i starijim osnovcima omogućiće vašem mezimcu da se dobro zabavi i pobere aplauze svojih vršnjaka.

Poseban deo sekcije predstavlja vežbanje u recitovanju i priprema za recitatorska takmičenja, što pomaže vašem detetu da pobedi tremu od javnog nastupa.

Gluma

Zvezde klasike, popa i roka

Ukoliko vaše dete voli da peva ili da svira, u muzičkoj sekciji moći će da neguje svoj talenat i stekne neophodne veštine. Školarci se zabavljaju dok izvode širok repertoar – od poznatih pesama za decu, namenjenih najmlađim osnovcima, do dela klasične i popularne muzike za starije osnovce.

Savremeni muzičari se na kraju godine pripremaju i za veliku školsku priredbu, na kojoj vaše dete postaje prava mala zvezda.

Vešti umetnici

Likovna sekcija omogućava vašem detetu da ispolji svoju kreativnost kroz crtanje, slikanje, vajanje… Mlađi osnovci rade sa plastelinom, voštanim bojama i četkicama i stvaraju svoja prva umetnička dela.

Ova sekcija prilagođena je i starijim osnovcima, koji uče osnove crtanja, slikanja i vajanja, a svi učenici imaju priliku da svoje radove prezentuju u školskoj galeriji.

Umetnost

Mali i veliki jezikoslovci

Za sve osnovce koji vole jezik i čitanje – ovo je pravi kutak.

Mlađi školarci se uče da čitaju bajke, kao i da pričaju priče, dok stariji osnovci na zabavan način savladavaju gramatiku, pišu kreativne priče i čitaju knjige koje nisu obuhvaćene školskim programom.

Savremeni reporteri

Novinarska sekcija namenjena je starijim osnovcima.

Ovo je njihova prilika da osmišljavaju i kreiraju školske novine koje će čitati njihovi drugovi. Školarci uče kako da napišu novinski članak, istraže temu i uređuju novine. Radovi učenika redovno se objavljuju u glasilu učenika Savremene osnovne škole na kraju svakog polugodišta.

Kavaljeri i dame – od ranog uzrasta

Na časovima bontona namenjenim i mlađim i starijim osnovcima, deca se uče kako da se lepo ophode, kako da se ponašaju za stolom, u društvu, prema suprotnom polu.

Mali kavaljeri i ljupke dame u Savremenoj rastu u fino vaspitane i kulturne ljude.

Plesači i plesačice

Časovi klasičnog plesa namenjeni su i mlađim i starijim osnovcima koji žele da razvijaju ovaj plemeniti i zabavni talenat.

Učenje širokog spektra igara, od valcera, preko fokstrota, do tanga, omogućiće vašem detetu da postane prava plesna zvezda i da se sjajno zabavlja na podijumu za igru.

Ples
Biznis

Upravljanje ličnim finansijama

Ova sekcija namenjena je isključivo učenicima od V do VIII razreda.

Osnovci se uče da razumeju koncept racionalnog trošenja, da planiraju izdatke i prihode i da upravljaju ličnim budžetom, odrastajući u ljude koji umeju da vode računa o svojim finansijama.

Zabavno programiranje

Pored jezičke i matematičke pismenosti, danas je neophodna i digitalna pismenost. Časovi programiranja namenjeni su svim osnovcima.

Mlađi školarci na primerima prilagođenim njihovom uzrastu uče osnovne koncepte programiranja, dok osnovci od V do VIII razreda prave jednostavne programe i video-igrice.

Programiranje
Preduzetništvo

Savremeni preduzetnici

Ova sekcija namenjena je starijim osnovcima. Kroz zanimljive i realne primere, školarci timski rade na pokretanju projekata i uče se kako da realizuju ideje.

Oni takođe odlaze u posete poznatim i uspešnim kompanijama, gde stiču osnovne informacije o poslovanju u praksi i uče osnove pokretanja biznisa.

SPORTISTI I ŠAHISTI

Učenicima koji su nadareni za sport ili jednostavno vole fizičku aktivnosti na raspolaganju je sportska sekcija. Mlađi osnovci razvijaju motoriku, vežbaju osnovne gimnastičarske pokrete i upoznaju se sa timskim sportovima. Stariji osnovci  uz nadzor nastavnika fizičkog treniraju po posebnim programima; organizuju se ekipe koje se prijavljuju na različite turnire. Takođe, osnovci koji vole šah imaju prilike da ovladaju ovom igrom kroz rad sa nastavnicima, ali i posete srpskih šahovskih velemajstora.

Vaše dete predstavlja svoju školu, dok ga verno bodre njegovi drugari.

Izaberite najbolje za svoje dete

Svaka od sekcija i radionica je izbornog karaktera i nije obavezna. Sekcije su podeljene po uzrastima i održavaju se odvojeno: za učenike od I do IV razreda i za osnovce od V do VIII razreda. Određene radionice održavaju se povremeno, ukoliko ima dovoljno zainteresovanih i na zahtev roditelja, te je za njih potrebno angažovanje spoljnih saradnika i stručnjaka iz pojedinih oblasti. Svoje dete možete upisati na koliko god sekcija želite, ali jednom kada se odluči koje radionice želi da pohađa, poželjno je da školarac bude redovan na njima.

Neka se vaše dete slobodno razvija.

Omogućite svom detetu da otkrije i neguje sve svoje talente i da slobodno razvija svoju ličnost. Povlašćene cene upisa u Savremenu važe samo do kraja meseca »

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »