Svečana dodela diploma prvoj generaciji maturanata

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 06.07.2022

Svečana dodela diploma za prvu generaciju maturanata u Savremenoj osnovnoj školi

Veče puno emocija u dvorištu Savremene osnovne škole

Nakon uspešno položenog završnog ispita, prva generacija savremenih maturanata je 29. juna svečano obeležila kraj osnovne škole u prisustvu roditelja i nastavnika.

Učitelji, nastavnici i direktorka Savremene osnovne škole Jasmina Franolić složili su se da je ispraćaj prve generacije maturanata jedan veoma dirljiv momenat pun emocija i da su izuzetno ponosni u kakve su ljude učenici Savremene izrasli.

Tokom njihovog školovanja i druženja u Savremenoj nastale su brojne zajedničke uspomene i neraskidiva prijateljstva. Ovaj period života ostaće im sigurno u predivnom sećanju.

Niko od prisutnih nije mogao da sakrije ponos, kao ni suze radosnice, a direktorka škole se svojim dirljivim govorom obratila roditeljima maturanata i istakla da je ovo važan dan za njihove porodice i njihovu decu, ali i za Savremenu osnovnu školu, jer su ovo prvi savremeni mali maturanti.

Ona je poručila da u životu škole postoje neki veoma važni trenuci – prvi je onaj kada su učenici i njihovi roditelji prvi put kročili u Savremenu. To je pravi rođendan svake škole, a drugi važan trenutak je kada prvu generaciju ispratimo na dalje školovanje.

Posebno je naglasila da su svi ponosni na male maturante – na njihovo primerno ponašanje i čestitost, a to koliko će biti uspešni u daljem školovanju zavisi i od njih samih. Savremena se potrudila da im pruži sve uslove za napredak i verujemo da će oni to umeti da iskoriste.

Na svečanoj ceremoniji proglašen đak generacije

Jakša Medan je proglašen učenikom generacije, a Una Janković i Vuk Milutinović su poneli laskavu titulu ponosa generacije. Bilo je dosta odlikaša i svi su nagrađeni knjigama i diplomama za izuzetan trud iz pojedinih oblasti, a najbolji i vrednim nagradama.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo ispunili svoju misiju i što je maturante školovanje u Savremenoj učinilo srećnom decom i pripremilo ih da budu uspešni ljudi u novom dobu stalnih promena. Izrasli su u kompletne/izgrađene, obrazovane i višestrane ličnosti.

Svečanost je završena ispaljivanjem šarenih konfeta i ispijanjem bezalkoholnog šampanjca u čast novog početka u životu naših prvih svršenih đaka. Za kraj smo im poželeli uglas: „Srećno vam bilo.”