Svetski dan učitelja

Učitelji su dečji superheroji

Ko su zapravo učitelji? Istovremeno su iskreni prijatelji, navijači, treneri, savetnici, muzičari i mađioničari koji čine sve što je potrebno da bi podstakli decu da razmišljaju, stvaraju i vole. Oni su dečji superheroji i važni autoriteti na koje se deca ugledaju tokom odrastanja. U njihovu čast se širom sveta 5. novembar obeležava kao Dan prosvetnih radnika, dok se u Srbiji ovaj praznik obeležava svakog 8. novembra.

Ogranizacija Ujedinjenih nacija – UNESCO je 1946. godine osnovana sa ciljem da kroz obrazovanje, nauku i kulturu doprinese saradnji među nacijama. Na specijalnoj konferenciji Ujedinjenih nacija 1996. godine usvojene su preporuke o statusu nastavnika i suštinskoj ulozi nastavnika u pružanju relevantnog i odgovarajućeg znanja mladima.

Svetski dan učitelja je idealna prilika da se prepozna i proslavi doprinos koji učitelji sa puno ljubavi pružaju deci.

U SAVREMENOJ ZAHVALJUJUĆI NASTAVNICIMA DECA IZ ŠKOLE IZLAZE SA ZNANJEM, ALI I OSMEHOM

Savremena se može pohvaliti uigranim i skladnim timom, koji se trudi da razume potrebe svakog deteta. U Savremenoj se formiraju odeljenja optimalnog obima – od 15 do 25 učenika. Na ovaj način učitelji i nastavnici pružaju 100% svog vremena i posvećeni su svakom učeniku, što rezultira prepoznavanjem i razvijanjem talenata i zadovoljstvom svakog deteta, jer se osluškuju njegove želje i potrebe.

Zadovoljno dete je srećno dete!

Deca veliki deo svog vremena provode u školi, a nastavnici Savremene se upravo trude da to vreme bude iskorišćeno na što efikasniji način. Zahvaljujući prijateljskom odnosu između dece i nastavnika i bogatom školskom programu stvara se prijatna atmosfera puna poverenja u kojoj se deca osećaju voljenom i znaju da se sve nastavne i vannastavne aktivnosti organizuju upravo s ciljem da oni usvoje nove veštine, budu srećni i nasmejani.

Poverenje se stiče, gradi i razvija s vremenom, a prijateljski odnos učenika i nastavnika Savremene je samo pokazatelj na kakvim temeljima je ona izgrađena.

Tim Savremene koncipiran je tako da ispunjava visoke kriterijume neophodne za najviši kvalitet obrazovanja koji ova ustanova pruža. Kroz obazrivu proceduru zapošljavanja u Savremenoj iskristalisao se tim vrhunskih predavača, pedagoga i pre svega sjajnih ljudi koji dele isti pogled na tehnologiju, personalizaciju, holističko obrazovanje dece, akademsku posvećenost i eksperimentalno učenje u praksi.

Svi nastavnici u potpunosti dele misiju i viziju Savremene. Oni uvek pronalaze nove načine da angažuju učenike i neprestano rade na unapređenju svojih predavačkih veština i pedagoških kompetencija.

Odlike savremenih učitelja i nastavnika:

  • spremni su na celoživotno učenje i usavršavanje;
  • grade iskren i prijateljski odnos sa decom, čiji autoritet ona ne dovode u pitanje;
  • poznaju tehnologiju i jedan strani jezik;
  • vaspitači, savetnici i prva pomoć u svakoj prilici;
  • stvaraju podsticajno okruženje i motivišu učenike ka stalnom napretku;
  • podstiču učenike da se prema sopstvenom radu i učenju ponašaju odgovorno i savesno;
  • koriste najsavremenije metode i kreativniji pristup obrazovanju;
  • pokazuju inicijativu i organizuju veliki broj sekcija i radionica kako bi učenici negovali svoje talente.

Srećan praznik svim učiteljima i nastavnicima.