U Savremenoj i nastavnici neprestano uče

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 22.11.2022

U Savremenoj i nastavnici neprestano uče

NLP za najsavremenije obrazovanje dosad

Učitelji i nastavnici Osnovne škole „Savremena” kontinuirano rade na svom ličnom i profesionalnom usavršavanju kako bi svojim učenicima na najbolji način preneli obrazovne vrednosti, znanje i životne veštine.

Savremeni učitelji i nastavnici nedavno su se pridružili obuci Lidije Miletić, koja je magistar ekonomskih nauka, ali i NLP Master. Na obuci su imali priliku da se upoznaju sa neurolingvističkim programiranjem i NLP okvirima ponašanja.

Neurolingvističko programiranje (NLP) predstavlja poznatu metodologiju koja pomaže pojedincima da bolje razumeju načine na koje primaju, obrađuju i reprodukuju informacije i upravljaju njima i koja dovodi do pozitivnog razvoja i uspeha u svim životnim segmentima.

Prema NLP-u, svako ponašanje je strukturirano, a nesvesni procesi u ljudskom umu imaju veliki uticaj na svesne misli. Stoga je glavni cilj ove metode da pojedincima pruži efikasne alate koji su im neophodni kako bi napravili potrebne promene u misaonim procesima i time ih pretvorili u sopstvenu prednost radi postizanja boljih rezultata.

Dobro osmišljen i pravilno sproveden NLP program ima izuzetno pozitivne efekte na učenje i, osim što doprinosi sveobuhvatnom i uravnoteženom razvoju učenika, pomaže im i da višestruko unaprede sopstvene rezultate.

Deca su po svojoj prirodi otvorenija za nove stvari i brže upijaju nove informacije od odraslih, zbog čega je važno da od malih nogu usvoje pozitivne obrasce ponašanja i upravljanja svojim emocijama, u čemu im NLP tehnike posebno pomažu. Srećno i emotivno stabilno dete postiže mnogo bolje rezultate u školi i ostvaruje kvalitetniju interakciju sa svojim drugarima.

Radujemo se što nastavnici Osnovne škole „Savremena” koriste svaku priliku da uvedu inovacije u svakodnevni rad sa učenicima. Nestrpljivo iščekujemo i naredne radionice!