Čas golfa na Adi Ciganliji

Dame Savremene osnovne škole i gimnazije obeležile Svetski dan ženskog golfa

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 06.06.2019

Dame Savremene osnovne škole i gimnazije obeležile Svetski dan ženskog golfa

Učenice i profesorke Savremene osnovne škole i gimnazije obeležile su 4. jun, Svetski dan ženskog golfa, zanimljivim turnirom na terenima Golf kluba na Adi Ciganliji.

Tom prilikom imale su obuku, gde su, između ostalog, savršeno uvežbale preciznost, strpljenje i strateško razmišljanje. Predstavnice Savremene osnovne škole i gimnazije zatim su na turniru potvrdile sve što su naučile, a timski duh pokazao se i na terenu.

U školi negujemo sportski i timski duh

Ovo je četvrta godina zaredom da učenice i profesorke Savremene pokazuju svoje golferske veštine u okviru Svetskog dana ženskog golfa.

Dame uvežbavaju golferske poteze

Timski duh u Savremenoj osnovnoj školi i gimnaziji negujemo od početka! Takođe, u Savremenoj su zastupljene bogate i raznovrsne sportske aktivnosti, negujemo i sportove koji nisu uobičajeno zastupljeni u školama. Devojke su na terenu danas zračile pozitivnom energijom, a odlična zabava i osećaj nakon igre daju nam motivaciju da slične sportske događaje organizujemo i u okviru naše škole, izjavila je Jasmina Franolić, direktorka Savremene osnovne škole.

Izazov namenjen ljubiteljima igre i strategije

Svetski dan ženskog golfa je manifestacija čiji je cilj da okupi sve dame koje nisu imale priliku da se oprobaju u golfu, ali i one koje se profesionalno bave ovim sportom.

Profesorke i učenice Savremene sa golf instruktorima

Golf je igra koja se igra na otvorenom terenu, a cilj je da se specijalnom palicom sa što manjim brojem pokušaja loptica ubaci u rupu predviđenu za to. Da bi se to postiglo, neophodno je mnogo vežbe, a naše predstavnice su još jednom dokazale da su izuzetno vredne.