Učenici prvog razreda proveli su sjajno vreme na izletu u Košutnjaku

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 13.05.2022

Učenici prvog razreda proveli su sjajno vreme na izletu u Košutnjaku

Uživali smo na izletu uz igru, zabavu i učenje

Boravak u prirodi je značajan za decu, jer dok se igraju u šumskom ambijentu, postaju srećnija, pametnija, povećavaju im se pažnja i kreativnost, a smanjuje stres, odmaraju se i prikupljaju energiju za učenje. Pored toga, izrastaju u zdrave i empatične ljude koji brinu o prirodi.

Raznovrsni nastavni i vannastavni sadržaji u Savremenoj osmišljeni su tako da deca izvan škole upoznaju prirodu i druže se. Igre na otvorenom su nešto što doprinosi razvoju kognitivnih, motoričkih i intelektualnih sposobnosti. Zbog toga je odlazak na izlet u Košutnjak uvek dobra ideja.

Tokom današnjeg dana prvaci su se, uz edukativne priče, šetali šumom, igrali se i uživali sa svojim drugarima i učiteljicom u divnoj prolećnoj atmosferi na čistom vazduhu. Posmatrali su insekte i cveće, postavljali raznorazna pitanja o biljkama i životinjama i iznosili utiske izazvane mirisima, zvucima i pogledom na Košutnjak. 

Kada se igraju u prirodi, savremeni osnovci prikupljaju energiju, što rezultira boljom pažnjom na časovima. Bolje pamte, uspešnije rade testove i kreativniji su. U ovoj školskoj avanturi učenici su dodatno razvili svest o očuvanju životne sredine, o čemu se posebno vodi računa u Savremenoj.

Interakcija sa prirodom automatski znači vežbanje i aktivnost. Već i sama šetnja pruža brojne beneficije kada je reč o pravilnom telesnom držanju. A kada u to uklopite i razvoj motorike i spretnosti kroz igru, sreći nema kraja.

Savremena osnovna škola je bila i biće inspirativna sredina koja podstiče kreativnost i razvoj svojih učenika i van učionice. Tako ćemo i nastaviti. Radujemo se budućim izletima.