Upoznajmo dizajnere solarnog drveta!

Uspešno okončan konkurs za dizajn prvog solarnog drveta u Savremenoj

U dobu u kojem živimo pametno drveće je preko potrebno, a Savremena osnovna škola je odlučila da u svom dvorištu „posadi” jedno. Stablo sa solarnim pločama koristiće Sunčevu svetlost za generisanje energije, a sadržaji koje može da ponudi su brojni. Učenici će, koristeći stablo, naučiti sve o održivom korišćenju energije, a moći će i da iskoriste sve njegove prednosti.

Uvažavajući ideje i maštu naših učenika, otvorili smo konkurs za dizajn solarnog drveta u dvorištu Savremene osnovne škole kako bi upravo oni napravili dizajn idealnog mesta za druženje i učenje.

Učesnici konkursa su imali izazovan zadatak da ponude dizajnerski predlog za izgled solarnog drveta sa integrisanom klupom. Međutim, naši učenici ne bi bili zaista drugačiji da nisu imali i zadatak da istraže na koji način funkcioniše solarno drvo, čemu služi solarna energija i na koje sve načine može doprineti unapređenju životne sredine i kvaliteta obrazovanja i života.

Stručni žiri je pred sobom imao veoma težak zadatak – u moru boja i kreativnih poteza olovkama i bojicama posebno se istakao rad učenice Sofike Zaike iz VII-2, koja nije pokazala samo kreativnost već i zavidnu likovnu tehniku i napredno akademsko istraživanje solarne energije.

Posebno pohvaljujemo i rad Lare Radoičić i Lare Šopić iz V-1, koje su na veoma kreativan način predstavile na koje sve načine solarno drvo može pružiti zabavu i zanimaciju učenicima Osnovne škole „Savremena”.

Učenici su imali priliku da zamisle svoje omiljeno mesto za sedenje, druženje, učenje i savremen način komunikacije sa okolinom, a na nama je da njihovu zamisao pretvorimo u stvarnost!

Jedva čekamo proleće, kada će solarno drvo krasiti dvorište Savremene!