Uzbudljivo krstarenje Dunavom i Savom za učenike sedmog razreda

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 14.09.2022

Uzbudljivo krstarenje Dunavom i Savom za učenike sedmog razreda

Ponovo smo dokazali zašto je nastava u Savremenoj stvarno drugačija

Znanje se najbolje usvaja iskustveno, zbog čega se u Savremenoj primenjuju različiti dinamični načini, od kojih je učenicima najomiljenija „učionica na otvorenom”. Koja se još škola može pohvaliti da utiče na kreativnost i akademski razvoj dece i van učionice? Zvuči neverovatno, ali nastavnici i učenici Savremene svaki predeo koji im se dopadne pretvore u učionicu. 

Ovog puta savremeni sedmaci su naučili mnogo toga o Dunavu i Savi, predivnim rekama koje krase naš grad, nadgradili znanje iz naše bogate istorije, koja prostor na kome živimo čini jedinstvenim, i sjajno se proveli. 

Kada učenici imaju priliku da se kroz učenje zabavljaju, postaju motivisani, zainteresovani i kreativni. Iz takvih osećaja javlja se mnogo veća bliskost sa školom i naročito se podstiču ljubav i želja prema učenju.

Kako odrastaju, takav model ponašanja prenose na svaki segment svog života, a ovo krstarenje je tek početak niza raznovrsnih sadržaja koji su osmišljeni tako da deca zajednički, izvan škole, upoznaju prirodu i znamenitosti grada u kome žive, pri čemu njihova učionica postaje „učionica bez zidova”.  

To je koncept koji Savremena osnova škola praktikuje na osnovu uspešnih svetskih primera u obrazovanju i po kome je prepoznatljiva i jedinstvena u regionu. 

Radujemo se novim izletima i aktivnostima koje će se odvajati u prirodi, „zelenoj učionici” u kojoj će deca nastaviti da razvijaju kontakt sa prirodom.