Organizovano takmičenje Misliša

Daria Denisova i Petar Stamenić oduševili na matematičkom takmičenju „Misliša 2020”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 20.05.2020

Daria Denisova i Petar Stamenić oduševili na matematičkom takmičenju „Misliša 2020”

Daria Denisova i Petar Stamenić, učenici I-1 Savremene osnovne škole, oduševili su na matematičkom takmičenju „Misliša 2020”, koje se 15. godinu zaredom održava u organizaciji Matematičkog društva „Arhimedes”.

Na jubilarnom izdanju ovog renomiranog takmičenja učestvovalo je više od 54.500 osnovaca iz cele Srbije, a savremeni prvaci, čije talente neguje i razvija učiteljica Branka Đurović, pokazali su izuzetan nivo znanja i našli se u samom vrhu.

Sa osvojenih 56 od mogućih 60 bodova, Daria Denisova osvojila je drugo mesto u konkurenciji prvaka, dok je njen školski drug sa osvojenih 47 bodova pohvaljen.

Ko su savremeni genijalci?

Daria je svestrana i, pored velikog interesovanja za matematiku, divno crta, peva, glumi… Voli životinje, cveće, raduje se sitnim znacima pažnje.

Petar je radoznao, voli da istražuje i otkriva i zna da je uspeo ako svakog dana nauči nešto novo što do tada nije znao.

I pored toga što su izuzetno uspešni u školi, naši savremeni osnovci uživaju u igri i druženju sa svojim vršnjacima, raduju se zajedničkim uspesima i novim izazovima koji ih čekaju u budućem školovanju.

Šta je „Misliša”?

„Misliša” je nacionalno matematičko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola, koje od 2006. godine organizuje Matematičko društvo „Arhimedes” iz Beograda.

Ideja takmičenja je popularisanje matematike i motivisanje učenika da kroz zanimljive zadatke razvijaju logičko-kombinatorne sposobnosti i ljubav prema ovoj grani nauke. „Misliša” je podržan od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije još u decembru 2005. godine i nalazi se u kalendaru takmičenja koji svake godine objavljuje to ministarstvo.

Čestitamo Dariji i Petru i očekujemo od njih još mnogo sličnih uspeha i nagrada!