Drugi međunarodni sastanak CARE2LEARN projekta u OŠ „Savremena”

/ / Blog, CARE2LEARN, Erasmus+, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII, Životne veštine / 23.11.2022

Drugi međunarodni sastanak CARE2LEARN projekta u OŠ „Savremena”

Upoznali smo se sa demo verzijom aplikacije CARE2LEARN

U Osnovnoj školi „Savremena” je 9. 11. održan drugi internacionalni projektni sastanak povodom Erasmus+ projekta CARE2LEARN.

Gosti Savremene škole bili su partneri iz Hrvatske, sa Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, i članovi Udruga roditelja „Korak po korak”, dok su partneri sa Kipra sastanku prisustvovali onlajn. Projekat CARE2LEARN deo je međunarodnog programa Evropske komisije Erasmus+ i usmeren je na najmlađe i sam početak obrazovanja. Program Erasmus+ usmeren je na obrazovanje, obuku i mobilnost mladih, kao i na ostvarivanje saradnje sa institucijama i organizacijama u oblasti obrazovanja.

Ciljevi projekta CARE2LEARN su:

1. povećavanje ranih ključnih kompetencija i, samim tim, verovatnoće da deca postignu rani akademski uspeh i pozitivne rezultate tokom života;
2. povećavanje kapaciteta roditelja predškolske dece da im pružaju podršku kada je reč o razvoju ranih ključnih kompetencija koje su im potrebne za polazak u školu;
3. smanjivanje pritiska na vaspitače i učitelje kroz veće uključivanje roditelja u obrazovanje dece.

Na sastanku u Savremenoj predstavljena je prva demo verzija aplikacije CARE2LEARN, preko koje će roditelji sa decom moći da uvežbavaju rane ključne kompetencije koje olakšavaju prelazak iz predškolskog u osnovnu školu.

U popodnevnim satima, nakon sastanka, partneri su imali priliku da prošetaju školom i da se upoznaju sa našim prostorom i načinom na koji se nastava odvija.

U Savremenoj neprestano radimo na unapređenju obrazovanja u svim oblastima i uvek smo zainteresovani i motivisani da deci pružimo najbolje moguće iskustvo obrazovanja. Ovakvi sastanci su nam važni, jer kroz razmenu iskustva stičemo neprocenjivo znanje.