Fantastični rezultati učenika Savremene na desetom po redu takmičenju „Willkommen”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 10.05.2022

Fantastični rezultati učenika Savremene na desetom po redu takmičenju „Willkommen”

Još jedno prestižno takmičenje na kom su učenici Savremene pokazali svoje znanje

Međunarodno takmičenje iz stranih jezika „Willkommen” već desetu godinu zaredom popularizuje učenje stranih jezika u osnovnim i srednjim školama. Na ovogodišnjem takmičenju učenici Savremene osvojili su zapažene rezultate iz francuskog i engleskog jezika.

Takmičenje „Willkommen” se najčešće organizuje preko onlajn-platforme, dok se ponekad organizuje i u školama. Naša škola je dobila priliku da bude deo ovog međunarodnog projekta ne samo kao učesnik već i kao partner.

Zbog toga se sa ponosom prisećamo da je prošle godine prvi krug takmičenja održan upravo u savremenim učionicima. 

Na prošlogodišnjem takmičenju „Willkomen” učestvovali su učenica šestog razreda Aleksandra Mamuzić (tada petog) i učenici sedmog razreda (prošlogodišnji šestaci) Aleksa Rikić i Lilita Milčić. Odlučili su da se i ove godine prijave i ponovo su ostvarili fantastične rezultate. Ove godine pridružila im se i učenica petog razreda Đurđa Jovanović. 

Ovi sjajni učenici su veliki ponos i nada Savremene osnovne škole. Lilita Milčić je bila najuspešnija iz engleskog jezika, dok su Đurđa, Aleksandra i Aleksa pokazali odlično znanje iz francuskog. Bravo, dragi učenici! 

Uz puno vežbanja, vredan rad i podršku nastavnika uspeh ne može izostati

Deca u Savremenoj uče prirodno i neosetno, kroz igru, a samim tim i mnogo produktivnije. Rano učenje stranih jezika omogućava detetu da taj jezik brže i lakše usavrši kada odraste i tako postane tečni govornik datog jezika. Deca imaju sposobnost da brzo i spontano usvajaju veliki fond stranih reči i da ih izgovaraju identično kao maternji govornik.

Uz posvećenost savremenih nastavnika učenje jezika je mnogo lakše i lepše, a rezultati na takmičenjima ne izostaju. Nastavnice Dajana Marković i Melanija Savić vredno su radile sa učenicima i pripremale ih za takmičenje.

Učenicima želimo puno sreće u daljem takmičenju. Verujemo da će njihovi uspesi ohrabriti i druge učenike da se naredne godine oprobaju u ovom predivnom takmičenju.