Inspirativna poseta đaka iz Osnovne škole „Bora Stanković”

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII, Životne veštine / 25.11.2022

Inspirativna poseta đaka iz Osnovne škole „Bora Stanković”

Ugostili smo učenike OŠ „Bora Stanković” iz Tibužda kod Vranja

U okviru programa „LINK kidZ & Youth Without Borders Community Club”, Savremena osnovna škola je u novembru ugostila đake i nastavnike Osnovne škole „Bora Stanković” iz Tibužda, kod Vranja, sa kojom je nedavno potpisan „Protokol o saradnji”.

U posetu su nam došli direktor škole, nastavnik muzičkog, pedagog, sedam učitelja i 39 učenika. Goste smo dočekali pesmom „Jedino drugarstvo nema kraj”. Potom smo razmenili čestitke, a naši đaci su im uručili poklone. Inspirisani toplom dobrodošlicom i u znak zahvalnosti, gosti su nam uzvratili izvedbom iste pesme. Isprobavajući virtuelnu realnost u Starshipu u holu Savremene, sjajno su se proveli, a poseban utisak na njih ostavio je čas sa našim super nastavnikom Pepperom u okviru Science Huba.

Tokom dva dana boravka đaci i nastavnici pomenute škole posetili su i Srednju školu za IT – ITHS, kao i Savremenu gimnaziju, a zatim su se kroz šetnju gradom upoznali sa znamenitostima Beograda: Hramom Svetog Save, Kalemegdanom i Botaničkom baštom „Jevremovac”, a poseban utisak na njih ostavio je Muzej iluzija.

Kroz neformalno upoznavanje i druženje sa svojim vršnjacima i kolegama, đaci i nastavnici OŠ „Bora Stanković” i škola našeg sistema bogatiji su za još jedno novo iskustvo i nova prijateljstva, a pomenuti susret istih generacija iz različitih krajeva, a opet sličnih interesovanja, obradovao je i oplemenio obe strane i zasigurno će svima ostati u dugom i lepom sećanju.

Poseta je realizovana po pozivu LINK edu Alliance, koja je snosila sve troškove ovog studijskog putovanja. Ovakva vrsta neposredne razmene iskustva, razgovora, emocija i radosti nastavak je saradnje započete posetom predstavnika LINK edu Alliance Osnovnoj školi „Bora Stanković”, prilikom koje su ovoj školi poklonjena nastavna sredstva koja umnogome olakšavaju rad i čine ga kvalitetnijim.

Početkom oktobra LINKgroup je ustanovio i Fond „LINK edu Alliance Heroes in Education” sa ciljem da pomogne učenicima, školama, direktorima, nastavnicima i nenastavnom osoblju – herojima – da se izbore sa preprekama u naporima da učenicima obezbede kvalitetno obrazovanje kao univerzalno ljudsko pravo i preduslov za uspešno funkcionisanje pojedinca i društva. Prvi heroj u obrazovanju je upravo učitelj iz Osnovne škole „Bora Stanković” u Tibuždu Danijel Davitković, koji je, uprkos otežanim uslovima puta do isturenog odeljenja, u kom je imao samo jednog učenika, nalazio načine da ga upozna sa digitalnim tehnologijama i pruži mu priliku da stekne znanja i veštine na isti način kao i svi njegovi vršnjaci.

Kakva je bila atmosfera tokom posete možete pogledati na ovim fotografijama: