Učenici Savremene škole pripremaju školsku slavu

Kroz projektnu nastavu pripremamo se za školsku slavu

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 24.01.2020

Kroz projektnu nastavu pripremamo se za školsku slavu

Novogodišnji i božićni praznici su iza nas, savremeni osnovci su ih proslavili s roditeljima, a sad je došao na red praznik koji se provodi s drugarima iz školske klupe. Naravno, reč je o školskoj slavi Svetom Savi, koja se obeležava u ponedeljak, 27. januara.

U tu svrhu učenici prvog i drugog razreda u četvrtak, 23. januara, imali su završni čas projektne nastave pod nazivom „U susret školskoj slavi”. Mališani su se družili, učili o prvom srpskom učitelju i prosvetitelju, a uz to se upoznavali sa svim običajima u vezi sa ovim velikim i značajnim praznikom.

Mame, hvala vam na velikoj pomoći

Priprema žita i slavskog kolača, njegovo sečenje i čitanje molitve – sve to su učenici iz odeljenja I-1 radili zajedno sa učiteljicom Brankom Đurović, a društvo su im pravile mame, koje su im bile od velike pomoći.

Tom prilikom one su mogle da čuju svoje mališane kako recituju i pevaju svetosavske pesme, ali i kako jedni drugima objašnjavaju slavske običaje i na kraju svi s mnogo smeha i radosti dočekuju veliki školski praznik, koji će se u ponedeljak, 27. januara, svečano obeležiti u Savremenoj osnovnoj školi. Tog dana sprema se svetosavska priredba, na koju su pozvani svi roditelji i sigurno nas očekuje mnogo zadovoljstva.

Đaci sa roditeljima spremaju školsku slavu

Projektna nastava – zabava koja donosi rezultate

Ovakav način rada sa đacima Savremene osnovne škole nije nešto što se primenjuje prvi put ili samo u specijalnim prilikama, već je od samog početka uvršten u obrazovni sistem naše ustanove.

Cilj projektne nastave u Savremenoj jeste da se kroz konkretne situacije predstavljene na času i radionice razvije funkcionalno znanje učenika. Iskustvo je pokazalo da ovakav način rada s decom daje odlične rezultate, a to se svakodnevno može videti i u svim razredima Savremene osnovne škole.


Leave a Comment