Na Sajmu sporta sa petacima: Nove sportske discipline i istraživački zadaci

/ / Blog, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, V-VIII / 28.11.2019

Petaci iz Savremene prenose: Koja je veza između nastave srpskog jezika i književnosti, ICT-a i Sajma sporta?

Da savremeni petaci redovno prate i učestvuju u aktuelnim dešavanjima, dokazali su i na Sajmu sporta. U petak, 22. novembra, učenici su zajedno sa nastavnicom srpskog, nastavnikom ICT-a i nastavnikom fizičkog posetili ovaj događaj.

Na ovoj manifestaciji osnovci su se sjajno zabavili, upoznali se sa različitim sportskim veštinama, ali i rešavali istraživačke zadatke koji povezuju nastavu srpskog jezika i književnosti i ICT-a.

Međunarodni Sajam sporta

Međunarodni Sajam sporta je po 8. put održan u Beogradu i ovom prilikom Srbija je pokazala zahvalnost sportistima i njihovim dostignućima, a Savremena osnovna škola je ovim putem, takođe, iskazala poštovanje najuspešnijima. Ovaj događaj posećuju i poznati sportisti, uvek raspoloženi da deci i ostalim posetiocima daju korisne savete.

Osnovci Savremene svakodnevno usvajaju zdrave navike, upoznaju se sa novim sportskim pravilima i otkrivaju nove talente, a ovo je bila prilika da nauče nešto novo, ali i pokažu i ono što znaju i oprobaju se u nešto drugačijim sportovima.

Adrenalin na free climbingu, sportske radionice i razvoj body smart inteligencije

Sportske radionice za upoznavanje novih sportova i sportskih pravila osnovci nisu zaobišli. Pored toga, najveći utisak na mališane ostavio je free climbing, u kome su se oprobali i ispoljili svoj adrenalistički duh.

Ne samo da smo se družili sa poznatima nego smo isprobali nove sportove i upoznali se sa njihovim pravilima. Posebno mi je zanimljiv free climbing. Ovo je prava avantura i pravi adrenalin!

Osnovci Savremene u školi svakodnevno imaju sportske aktivnosti i razvijaju zdrave navike, a ovo je bila prilika koja dodatno podstiče body smart inteligenciju i pomaže da deca budu bolja u oblastima obrazovanja koja zahtevaju razmišljanje i koncentraciju.

Srpski jezik i književnost, IT i sport – znanja koja učenici Savremene spajaju

Otkud nastavnica srpskog i nastavnik ICT-a na Sajmu sporta sa osnovcima? CIlj savremene nastave jeste da se povežu znanja iz što više predmeta, da se uči preko praktičnih primera i kroz igru i da se na taj način pokrene što veći broj inteligencija, jer Savremena neguje Hauardov princip višestruke inteligencije.

Body smart, word smart, number smart i picture smart jesu inteligencije koje su osnovci ovog puta pokrenuli prilikom posete Sajmu. Naime, osnovci imaju zadatak da svoje doživljaje i znanja sa Sajma prenesu putem prezentacija na časovima ICT-a, a ne sumjamo da će se u tome veoma dobro snaći.

Multidisciplinarna nastava u Savremenoj za uspešno i zanimljivo školovanje

Učenici Savremene usvajaju znanja kroz personalizovan i inovativan pristup u podsticajnoj sredini obogaćenoj najsavremenijom tehnologijom. Zahvaljujući multidisciplinarnom pristupu, deca sa potpunim razumevanjem usvajaju ključna znanja i sposobnosti neophodne za uspeh u 21. veku.

Spoj što više inteligencija kroz nastavne i vannastavne aktivnosti i povezivanje znanja iz različitih oblasti cilj je svakog časa u Savremenoj, a usvajanjem veština za 21. vek osnovcima je omogućeno da se razviju u kompletne ličnosti.

Prijavite se

Upis za generaciju 2020/21. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »