Sport za najmlađe

Sport i fizička aktivnost

Za pravilno odrastanje osnovaca

Slaba fizička aktivnost dece jedna je od najvećih boljki današnjice. Zato se u Savremenoj osnovnoj školi velika pažnja poklanja zdravom odrastanju i pravilnom fizičkom razvoju svakog deteta.

Časovi fizičkog u modernom okruženju

Za najmlađe osnovce obezbeđeni su najkvalitetniji sportski rekviziti. Tokom časova fizičkog vaspitanja na otvorenom ili u moderno opremljenoj fiskulturnoj sali, deci će biti dostupni brojni rekviziti među kojima su lopte za pilates, gume za rastezanje, trake za trčanje i još mnogo toga.

Savremena osnovna škola poseduje i multifunkcionalni teren na otvorenom za fudbal, košarku, odbojku i druge sportove, na kojima se održavaju časovi fizičkog vaspitanja kada vremenski uslovi to dozvoljavaju.

O tome koliko je fizička kultura osnovaca u Savremenoj važna svedoči i podatak da se na vannastavnim aktivnostima učenici timski i individualno temeljno pripremaju za učestvovanje na različitim sportskim turnirima.

Sportski tereni u Savremenoj
Tehnologija i sport

Sport i tehnologija

Savremena osnovna škola je najbolji dokaz da sve veća upotreba modernih tehnologija u 21. veku ne mora uvek da znači i sve manju fizičku aktivnost. Sport i tehnologija i te kako mogu biti dobitna kombinacija.

Uz brojne sportske i fitnes aplikacije deca imaju priliku da vežbaju po proverenim profesionalnim programima, mere svoje rezultate, takmiče se sa svojim drugarima i još mnogo toga. Na ovaj način mališani se fizički rekreiraju, ali i istovremeno upoznaju različite opcije pomenutih aplikacija i način na koji one funkcionišu.

Turniri i promocija

Osim pravilnog fizičkog razvoja, sport je veoma važan i za promociju drugih vrednosti kao što su poštovanje protivnika, timski rad, fer-plej, drugarstvo i pošteno nadmetanje. Zbog toga se u Savremenoj često organizuju različiti sportski turniri i manifestacije, čiji cilj je druženje i nadmetanje u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, gimnastici…

Prijavite se

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »