Počeo je Erasmus+ projekat „Brainfinity”

/ / Blog, Erasmus+, I-IV, Kombinovani, Nacionalni, Uncategorized, V-VIII / 18.01.2023

Počeo je Erasmus+ projekat Brainfinity

Kick-off sastanak održan u Mariboru

Predstavnice Savremene osnovne škole i Instituta moderne umetnosti prisustvovale su prvom kick-off sastanku koji se održao u Mariboru povodom Erasmus+ projekta Brainfinity.

 

Sastanku su prethodili velika priprema i dogovor partnera oko prijava, što je doprinelo tome da se svi partneri koji učestvuju u projektu upoznaju i zbliže pre samog susreta. Domaćin sastanka kome su prisustvovali predstavnici iz Portugalije, Bugarske, Srbije i Slovenije bio je Igor Razbornik, mentor za projekte.

Konzorcijum koji čine po jedna škola i jedna organizacija iz prethodno navedenih zemalja okupio se u prijatnom prostoru Eparhijske gimnazije u Mariboru i po tačkama diskutovao o različitim aspektima implementacije projekta. To je ujedno bila prilika da se partnerske organizacije predstave i da učesnici IMO predstave Ivana Anića – autora koncepta Brainfinity challenge, koji je prisutnima putem video-linka dao uvodna objašnjenja o tipu izazova kakve postavljamo pred učenike na njihovom omiljenom takmičenju u rešavanju problema. Mnogi učesnici sastanka su nakon Ivanovog uvodnog predstavljanja prionuli na rešavanje zadataka sa postojećeg sajta takmičenja Brainfinity, koji će tokom našeg projekta dobiti i svoju internacionalnu dimenziju.

Prijatna atmosfera na sastanku doprinela je slobodnoj komunikaciji i razmeni iskustva sa partnerima u vezi sa nastavom, nastavnom praksom i opštom organizacijom nastave. Predstavnice Savremene osnovne škole imale su priliku da čuju zanimljive ideje koje mogu implementirati u nastavu.

Ovo je bio samo prvi u nizu susreta – sledeći će biti u Portugaliji, čiji su predstavnici ujedno i koordinatori ovog zanimljivog projekta i čija je Nacionalna agencija odobrila sredstva za projekat. 

Nadamo se uspešnoj saradnji i nepresušnom izvoru inspiracije koja će nam pomoći da stvorimo obrazovanje baš po meri deteta.